• svg@sanktvincentgrupperne.onmicrosoft.com

Vietnam II: Rapport

SVG har modtaget en årsrapport fra SVG kontaktpersonen søster Catarina Nguyen i Vietnam (The Congregation of the Lovers of the Holy Cross of Ba Ria). Rapporten beskriver generelt de besværligheder de har haft på baggrund af Covid-19 pandemien, og de restriktioner de har været nødt til at skulle leve med.

Centeret har for tiden 60 børn i alderen fra 7-25 år med forskellige udfordringer, heriblandt 5 med Downs syndrom, 4 med autisme, 20 med mangelfuld intellektuel udvikling og 11 med hyperaktivitetsforstyrrelse. Børnene har været passet af 7 søstre fra menigheden, alle med en eksamineret specialuddannelse.

Centerets årsbudget er på ca. 227.000 DKK, hvoraf SVG har doneret ca. 40.000 DKK – dvs. ca. 18%.

I den nuværende situation står centeret og mangler personale til at behandle, pleje og undervise de mange børn. De mangler penge til undervisningsmaterialer for at kunne undervise alle børnene. Derudover er en række af de lokale donorer (dvs. forældre til de handicappede børn), som har støttet centeret i en årrække, nu i en situation hvor de ikke mere har råd til at støtte økonomisk, da deres egen økonomi er yderst begrænset på grund af konsekvenserne af Covid-19 pandemien.

Donationen fra SVG har været anvendt til indkøb af ris og andre fødevarer til børnene og de har givet det samme til børnenes familier under Covi-19 pandemien, hvor de har været tvunget til isolation derhjemme. Pengene har også været anvendt til en kampagne for at informere alle om, hvordan de skulle beskytte sig imod coronavirus via vaccinationer, brugen af masker og undgå ophold i dårligt ventilerede lokaler.

Du kan støtte projektet ved at indbetale et beløb på Reg. nr. 3667, kontonr. 1097164 eller Mobile Pay 19379. Mærk indbetalingen Vietnam-2