• svg@sanktvincentgrupperne.onmicrosoft.com

Ungarn

Navn Ungarn
Adresse Premontrei Noi Kanonokrend
2072 Zsámbek Petöfi u. 13
Hungary
Kontaktperson Sr. Katalin Agnes Juhász
Formål/Beskrivelse I Ungarn, nærmere bestemt i byen Zsambek, der ligger ca. 30 km fra Budapest, bor en lille gruppe søstre, som har påtaget sig at hjælpe et stort antal fattige mennesker, især romaer, der som bekendt er en foragtet befolkningsgruppe og som lever på et eksistens minimum. Søstrene begyndte med at stille deres egne lokaler til rådighed, men de blev hurtigt for små. Projektet er efterhånden blevet udvidet til at omfatte et dagcenter, hvor børnene kan få kateketisk undervisning, mad og andre fornødenheder. Der er i øjeblikket 80-100 børn. Endvidere er der en skole for unge, hvor de kan blive beskæftiget og lære lettere håndværk. Hver sommer tager søstrene og deres medarbejdere med børnene på en uges sommerlejr. De kalder det en kateketisk sommerlejr, da de hver aften opfører rollespil med inspiration i bibelhistorien.
Historie Projektet fik den første støtte i december 2002.
Støttede aktiviteter: Pengene, som søstrene får fra Vincentgrupperne, går først og fremmest til mad og skolematerialer til børnene.

Resultater i 2023:

Der er 50-60 børn på centeret som dagligt har fået tre gratis måltider – morgenmad, frokost og eftermiddagsmad. SVG har også betalt for skolematerialer til børnene. Tilskuddet fra regeringen rækker kun til 25 børn og kan desværre slet ikke dække alle driftsudgifterne for centret.

SVGs årlige støtte i 2023 var ca. 56.000 kroner.

Kontaktperson i SVG Poul Skallerup