• svg@sanktvincentgrupperne.onmicrosoft.com

Støtte der gavner i Uganda

Gratis skolegang er en selvfølge i Danmark. Det er det ikke i Uganda, hvor forældrene skal betale en månedlig afgift på omkring 80 kr. til skolen. Ikke alle familier har råd til den afgift, og derfor er der børn, der ikke kan komme i skole. Siden 2014 har Sankt Vincent Grupperne støttet børn og unge fra dårligt stillede familier, så deres børn kan få sig en uddannelse. Sidste år støttede SVG 24 unge med deres uddannelser til bl.a. landmand, skrædder, lærer, ingeniør, jurist og sygeplejerske med i alt 36.000 kr.

De bor i Emmaus Centre i Katigamu uden for Kampala. Centret blev grundlagt i 1990 af den tyske præst Ernst Sievers sammen med Aoni Joseph Okiror. Den hellige Benedikts motto ”Bed og arbejd” er inspirationen i dagligdagen på Emmaus Centre, hvor mange præster, ordensfolk og lægfolk kommer for at få ny inspiration. Omkring 150 enlige, par og familier bor på Emmaus- centret, der ligger i et stort, grønt og fantastisk frodigt område, som er stillet til rådighed af private velgørere. På billederne ser du de smukke omgivelser og en klasse, hvor 72 børn (!) undervises.

Du kan støtte Sankt Vincent Gruppernes arbejde ved at indbetale et bidrag på reg. nr. 3667, konto nr. 1097164 eller MobilePay 19379. Ønsker du at støtte netop dette projekt mærkes beløbet Uganda II.