• svg@sanktvincentgrupperne.onmicrosoft.com
Peru

Peru

Oplysninger om bidragsmodtager

Navn Jesuitterne i Frans af Assisi-sognet i Marcapata
Adresse Parroquia Santiago Apostol
Urcos, Apt. 896 (Cuzco)
Peru
Kontaktperson fader Fabián Tejeda Tapia
Formål/Beskrivelse Bedre kost til skoleelever i landsbyen Yanacancha samt bespisning af ældre i Marcapata.

SVG støtter jesuitternes arbejde blandt højlandsindianere i Peru. Samarbejdet med jesuitterne startede som støtte til den danske jesuitterpræst Peter Tantholdts aktiviteter.

Historie Vincentgrupperne støttede jesuitterpræsten Peter Tantholdts arbejde i mere end 20 år. Dette arbejde videreføres nu af fader Antonio Sánchez-Guardamino og fader Fabián Tejeda Tapia
Støttede aktiviteter SVG støtter jesuitternes arbejde i højlandet i Peru. Støtten går til drift af et suppekøkken i byen Marcapata, hvor især fattige ældre kan komme og hente mad. Endvidere støtter vi et projekt på en lille skole i landsbyen Yanacancha. Der er 45 elever på skolen i alderen 3 til 12 år. Her tilbyder skolen morgenmad og frokost til alle elever. Med støtte fra SVG får eleverne nu dagligt serveret diverse tilskud til deres morgenmad og frokost, f.eks. frisk frugt, yoghurt, fisk eller kylling. I alt støtter SVG med ca. 45.000 kr pr år. Kontrakten løber til 2026

Resultater i 2023:

SVG støtter driften af et suppekøkken i byen Marcapata, hvor fattige familier og ældre kan komme og hente et varmt måltid mad. Ældre, der er dårligt gående, kan få maden bragt hjem til sig. Alle besøgende i suppekøkkenet modtager også gode råd om hygiejne i forbindelse med madlavning.

Der var ca. 50 personer, der fem gange om ugen modtog et varmt måltid lavet i suppekøkkenet. SVGs årlige støtte i 2023 var ca. 45.000 kroner.

Kontaktperson i SVG Per Skallerup