• svg@sanktvincentgrupperne.onmicrosoft.com

Uganda II: Hjælp til uddannelse af unge i Uganda

Hjælp til uddannelse af unge i Uganda

Vi har modtaget en årsrapport fra Joseph Okiror, der er ansvarlig for vores projekt i Uganda, og vi bringer her et uddrag.

Nuværende situation i vores land

Vi takker Gud for, at covid19-situationen ikke længere er en trussel, og at skolerne er normaliserede. Børn har genoptaget deres studier siden sidste semester i 2021.

Målgruppe for projektet

Vores projekt fortsætter med at støtte børn (unge), ved at betale skolepenge for nogle få udvalgte, som ikke er i stand til at opfylde alle deres undervisningskrav i skolen. Det drejer sig om forældreløse børn, fattige børn der mistede deres forældre, børn fra enlige forældre og også fra forældre, der begge er i live, men som virkelig har svært med at få enderne til at mødes. Men da SVG er en lille organisation med et lille budget, forsøger vi at betale for en del af undervisningen eller skolen, mens vi opfordrer eleverne til at finde måder at skaffe midler til deres skoleudgifter.

Projektaktiviteter

Vores projektaktiviteter fokuserer hovedsageligt på:

  1. At identificere de rigtige modtagere, at give undervisningsstøtte til eleverne og til tider at lede efter passende skoler for dem.
  2. At tilbyde vejledning om hvilken kurs eller retning de skal tage: At tilskynde dem, der dropper ud af skolen til at tage kurser, der giver faglige eller tekniske færdigheder.

At tilskynde andre til at følge de mere akademiske kurser såsom uddannelse, regnskab og personaleledelse, i henhold til deres akademiske evner.

  1. At besøge eleverne på deres uddannelsessteder for at vurdere deres fremskridt og opmuntre dem. Lige nu er et stort antal ved at forberede sig på at deltage i deres studier på højere niveau, hvoraf nogle få skal på universitetsniveau.
  2. At tilbyde vejledning og rådgivning, når behovet opstår

Positiv effekt af støtten fra SVG Danmark.

Siden starten i 2014, har vi været vidne til mange positive ændringer i børnenes liv.

Mange af de sponsorerede børn har tilegnet sig færdigheder, der hjælper dem med at forbedre deres levebrød. De fleste af disse børn ville ikke have adgang til uddannelse og træning, hvis SVG ikke var kommet os til undsætning.

De har individuelt fået selvværd, da de kan tilbyde samfundet noget, de ikke kunne før. De fleste af dem følte sig underlegne fordi de ikke havde grunduddannelse, især de, der droppede ud. Det har været tilfredsstillende at se en forøget livskvaliteten hos disse unge mennesker, som ikke havde noget håb om at få adgang til uddannelse og træning.

Man kan tydeligt mærke, at alle vores elever nu har udviklet selvværd og tillid til sig selv.

Nogle af dem har opnået yderligere færdigheder, såsom fjerkræhold, ved siden af ​​deres professionelle kurser.

Begunstigede

I løbet af det akademiske år 2022 har støtten fra SVG gjort det muligt for os for at uddanne 16 elever. Vi modtog også en ekstra generøs donation i 2021 til covid19-støtte, hvilket gjorde det muligt for os at udvide hjælpen til omkring 30 elever trængende studerende til med halv støtte for elever under 25 år, hvilket vi virkelig er taknemmelige for.

Vi er meget glade for at kunne rapportere, at mellem år 2021 og 2022 har ni (9) modtagere af SVG-projektet dimitteret med grader og diplomer inden for forskellige områder.

Du kan støttet projektet ved at indbetale et beløb på Reg. nr. 3667, Konto nr. 1097164 eller MobilePay 19379. Mærk indbetalingen Uganda II.