• svg@sanktvincentgrupperne.onmicrosoft.com

Peru: Skolebespisning i Peru

Det var et af de projekter, der lå padre Peters hjerte meget nært og i et interview i 2004 udtaler Peter følgende:

“Man kan ikke leve i Sydamerika og bare sige, at man er kirke for halvdelen af mennesket. Mennesket er en helhed, og mennesket har brug for både åndelig og materiel føde. Vi har en masse projekter, som tager hensyn til den anden del af mennesket, den materielle del. Vi er alle sammen enige om, at pastoralt arbejde omfatter alt, som kommer mennesket til gode”.

Forsyningen af grøntsager, æg og frugt til skolebespisningen sker nu fra det lille økologiske landbrug “Hansens bondegård” i Amacho, som ligger nedenfor Marcapata i Andesbjergene 3.200 meter over havet.

Padre Antonio, Peters nære ven gennem næsten 30 år, har det økonomiske ansvar for projektet med Elin Hansen som bestyrer og regnskabsfører.

Gården ligger på kirkens ejendom med et græsningsareal på ca. 30 – 40 hektar. Her bor Elin, passer høns og grise, dyrker grøntsager, høster blommer, pærer, ferskner og æbler.

Elin fik i begyndelsen af året bygget et hønsehus, opført et drivhus og senere på året indkøbt nogle få smågrise. Udviklingen vil ske i et tempo som tid, midler og hjælp gør det muligt.

Elin har i mere end 13 år hjulpe Peter, de første år i det lille bondesamfund Quico, 4.500 meter over havet i Andesbjergene. Her etablerede hun en lille købmandsbutik, en strikkestue, systue, forestod madlavning til 50 skolebørn og brødbagning til landsbyen.

Udover de mange aktiviteter på gården, underviser og inspirerer Elin kvinderne i strikning på centret i Marcapata.

Den økonomiske støtte er bl.a. kommet fra venner og familie til Peter og Sankt Vincentgrupperne, der har støttet padre Peter Tantholdt Hansens arbejde i mere end 20 år.

Forventningen til projektet er, at når det økologiske kredsløb sluttes, bliver ordningen mere eller mindre selvkørende og kræver mindre kapital tilført.

På hjemmesiden http://www.peter-marcapata.dk/pollo/ følges livet på gården med Elins nyhedsbreve, billeder og rapporter.

Per Tanholdt Vagtø