• svg@sanktvincentgrupperne.onmicrosoft.com

Haiti II: Jeres støtte giver liv til vore børn

Kære alle, der støtter os gennem Skt. Vincent Grupperne,

“Det nye skoleår er netop begyndt her i Haiti, og jeg benytter lejligheden til at takke jer for jeres medfølelse over for de fattige og traumatiserede børnehjemsbørn i landet. Takket være Sankt Vincent Grupperne hjælper I med at genopbygge livet for disse børn, der uden denne hjælp ville være fuldstædig uden håb. På vegne af disse børn takker jeg jer for at være en så stor og trofast og god samaritan over for disse sårede børn i vores ødelagte land.”

Fr. Wismick Jean Charles

Kort forinden denne hilsen til Sankt Vincent Grupperne fik bestyrelsen en rapport fra Father Wismick for den hidtidige økonomiske hjælp fra Danmark.

Projektet, der tog sin begyndelse 1. december 2010, finder sted i Port-au-Prince, og det drives af montfortanerordenen i Haiti. Sankt Vincent Grupperne har indtil august i år sendt knap 20.000 kr. Projektet er et større landbrugs- og genoprettelsesprogram for traumatiserede børn og voksne efter det voldsomme jordskælv, som ramte Haiti i 2010.

Landbrugsprogrammet er med til at brødføde de 500 børn på hjemmet. Der bliver nu dyrket kartofler, korn, bønner, gulerødder, tomater, løg, bananer m.v.

Børnene tager del i dette landbrug, og det er, sammen med terapi, leg og kunst med at bedre deres psyke. Programmet kører rigtig godt, siger Fr. Wismick, der fortsætter: “Jeg er beæret over og føler mig velsignet af at have et sådan samarbejde med jer i at tjene de glemte og udstødte.”

Pater Wicmick er er diretør for CESSA – Center of Sustainable Development, Spirituality and Mental Health.