• svg@sanktvincentgrupperne.onmicrosoft.com

Peru: Peter Tantholdts arbejde fortsætter

Sankt Vincentgrupperne har netop undertegnet en kontrakt med sognet i Marcapata i Andesbjergene i Peru. Hermed er grundlaget skabt, for at p. Peter Tantholdts Hansen hjælpearbejde med indianerne kan fortsætte. Efter p. Tantholdts død for snart et år siden, har jesuitten p. Antonio Sánchez-Guardamino overtaget ansvaret for projektet med danskeren Elin Hansen som ihærdig og kreativ daglig bestyrer.

Elin Hansen arbejder med at etablere et mindre landbrug i landsbyen Amacho, der ligger syd for Marcapata. Hun vil forsyne skolebespisningen i Marcapata med friske råvarer. Samtidig er hun drivkraft på strikkeværkstedet og nu tilsynsførende på regnskaberne i samråd med Antonio Sánchez-Guardamino.

Med den nye kontrakt får p. Antonio og Elin Hansen 40.000 kr., som skal bruges til færdiggørelse af et drivhus og etablering af en svinefarm. Desuden ansættes en hjælper til gartneriet i et halvt år. Projektet løber over to år. De sidste fem år har Elin været i Marcapata/Amacho, hvor hun underviser kvinderne i strikning. Varerne sælges dels i butikken i Cusco, hvor hun passer hønsegården, har et drivhus og en lille frugtplantage med blommer, pærer, ferskner og æbler, et jordareal til grønsager og et græsareal på ca. 30 – 40 hektar. Udbyttet i form af æg, grønt, frugt går til skolebespisningen i bjerglandsbyen Marcapata og en del går til eksport.