• svg@sanktvincentgrupperne.onmicrosoft.com

Kongo II: Elever får undervisning for 1,50 kr. pr. dag

Redemptorist Athanase Nsiamina fra Congo hat netop sendt sin årsrapport til Sankt Vincent Grupperne, hvoraf det fremgår, hvad han har brugt de ca. 76.000 kr.. til, som han modtog i 2010.

200 elever har modtaget undervisning for det første halvår, dvs. hver elev koster ca. 83 kr for 4 måneder – svarende til mindre end 1,50 kr. pr. dag. Der er ligeledes brugt 550 kr. til skolematerialer: bøger, papir, notesbøger, skriveredskaber og kridt. Desuden er der brugt et mindre beløb til lærermaterialer. “Vi fortrækker selv at betale lærernes løn, så skolen er i stand til at overleve. Jeres donation har skabt mulighed for at vi har kunnet forbedre bygningerne. En del vægge trængte til reparation og tre klasserum behøvede nye tage i Tata Mapasa skolen i byen Kinshasa. Mange af børnene er forældreløse, idet deres forældre døde af AIDS. Alt dette har kostet godt 8.000 kr.”, siger Athanase.

Projektets formål er at støtte 200 elevers med skolepenge, da børnene ellers ikke havde råd til at gå i skole. Ligeledes er der afsat penge til skolematerialer og reparation af skolebygningerne, som det fremgår ovenfor. Athanase Nsiamina oplyser, at redemotisterne har som mål at kunne give undervisning til 272 elever – et antal elever, som skolen før har haft.