• svg@sanktvincentgrupperne.onmicrosoft.com

Kenya: Nyheder fra CHILD projektet

I sin seneste rapport skriver Holidah Mihango om status for centerets erhvervsrettede uddannelse og giver et eksempel på centerets arbejde. I budgettet for 2024 beskriver Holidah nogle af de udfordringer de står overfor.

Erhvervsrettet uddannelse:

Det går rigtig godt med uddannelse af en del unge piger, der er med på både frisør- og skrædderkurser. I år har vi haft 12. semester, som sluttede i februar 2023, og 13. semester, som sluttede i august 2023. Pigerne er virkelig fast besluttede på at opnå færdigheder til at starte deres egen virksomhed. Der er høj arbejdsløshed og mangel på tilfældigt arbejde. Vi skal nu udlevere 9 symaskiner til tidligere skrædder studerende, som har fundet steder, hvor de kan starte deres egne virksomheder.

Udfordringer i 2024:

Mad er blevet den dyreste ting i vores land, og dette har i høj grad påvirket vores budget. Alle priserne på råvarer er fordoblet, og det er på grund af stigningen i brændstof. Selv i går har de øget brændstofprisen igen, og derfor vil prisen på maden og alle råvarer igen ændre sig ved udgangen af denne måned (september 2023).

Regeringen har nu indført et spiseprogram mod et gebyr, hvor et barn vil blive forpligtet til at betale 1500 KES om året for mad. Der skal også betales yderligere 1500 KES om året som skolerne betegner som et afhjælpende gebyr. Ifølge regeringen er der gratis skolegang, men i virkeligheden er skolegang dyr i Kenya. Så mange børn går ikke i skole, blot fordi forældrene ikke har råd til at betale for at indskrive barnet i skolen. Det er her CHILD projektet spiller en stor rolle i at sikre, at børn kan få uddannelse.

Case study:

Ovenstående pige er Mitchell Wangari. Hun er 4 år gammel. Hendes mor har ikke været i stand til at indmelde pigen i skole på grund af manglende skolepenge. Moderen tager hjemmefra meget tidligt om morgenen på jagt efter tilfældigt arbejde og kommer tilbage sent om aftenen. Pigen bliver ved deres dørtrin uden noget at spise hele dagen, indtil moderen kommer tilbage enten med noget eller ej. Når moderen kommer uden mad, siger hun til pigen, at hun skal drikke to kopper vand og sove. Hun vil vække hende, når maden er klar. Når hun vågner den følgende morgen, forsikrer moderen hende om, at Gud vil sørge for det næste måltid.

CHILD Projektet besluttede at sætte hende i en nærliggende skole som dagpleje. I det mindste kan hun være i stand til at få måltider og lære noget, før hun når alderen til at tilmelde sig folkeskolen.