• svg@sanktvincentgrupperne.onmicrosoft.com

Vietnam III: Mad og medicinsk hjælp til minoritetsbefolkning

SVG støtter fortsat et missionscenter (kloster) i et bjergområde i Khanh Vinh distriktet i Vietnam. Her bor og arbejder 2 franciskanermunke (Cupertino Nguyen Dinh Ngoc og Pet. Phan xuân Dương). Sidstnævnte er uddannet sygeplejerske.

SVG støtter årligt klosteret med 40.000kr. og pengene bliver primært brugt af klosteret til indkøb og udlevering af medicin samt indkøb og udlevering af mad.

Cupertino Nguyen skriver i en ny rapport, at Covid-19 virussen nu er under kontrol i regionen og befolkningen er pligtig til at få 3 vaccinationer.

Han oplever, at lokalbefolkningens sygdomme især skyldes dårlig kost og et stort alkoholforbrug hos både kvinder og mænd. De passer ikke på deres helbred, de har meget overarbejde og når de har penge nok, så bliver de hjemme og drikker.

De typiske sygdomme folk skal behandles for er hovedpine, tandpine, feber, hoste, diarré, gigt og leverkræft.

De fleste mennesker har deres eget jordlod, hvor der plantes bananer, ris, majs, maniok og “keo” en slags plante til at producere papir. Regeringen hjælper dem i regntiden. Klosteret hjælper dem også, når de har midler til dette.

Munkene har nu tilladelse til at besøge alle landsbyerne, så Cupertino Nguyen kan nu frit fortsætte sit missionsarbejde, men som han skriver, så er regeringen altid bange for ”modstanden, reaktionær tænkning og sandheden” – så hans religiøse indsats skaber fortsat problemer for ham.

Du kan støtte projektet ved at betale et beløb på reg.nr. 3667, konto nr. 1097164 eller MobilePay 19379.

Mærk indbetalingen Vietnam 3.