• svg@sanktvincentgrupperne.onmicrosoft.com

Uganda II: Store udfordringer for vores skoleprojekt i Uganda

Vi har modtaget en årsrapport fra Joseph Okiror, der er ansvarlig for vores projekt i Uganda. Her er et uddrag fra rapporten.

Den nuværende situation i vores land.

I marts 2020 brød Covid 19 ud i Uganda, og regeringen lukkede alle skoler på én gang i 2 hele år. Ind i mellem fik eleverne lov til at studere i kortere perioder. Det var indtil i år omkring den 10. januar, at de tillod skolerne at genoptage normalt.

Covid19 medførte adskillige udfordringer, herunder hungersnød, økonomiske vanskeligheder og skolefald, som aldrig er set før i mange år. I den periode blev tusindvis af piger gravide derhjemme og har som følge heraf måttet droppe ud af skolen!

Vi takker Gud for, at covid19-situationen i dag er drastisk forbedret, hvilket baner vejen for, at børn kan vende tilbage til skolen. Dette er gode nyheder, men vi havde ekstreme vejrforhold, der beskadigede fødevareafgrøder på grund af klimaændringer. De fleste familier fik ikke mad, og derfor er 2022 et hårdt år.

Målgruppe

Vores projekt retter sig hovedsageligt mod forældreløse børn, fattige børn, der mistede deres forældre, børn fra enlige forældre og også fra forældre, der begge er i live, men som virkelig kæmper for at få enderne til at mødes ved at betale skolepenge for nogle få udvalgte. Ofte er disse udfordret af manglende skolepenge, bøger, mad og både psykologisk støtte.

Havde dette projekt ikke været sat i gang, havde mange af de unge bare været hjemme og lave ingenting. Siden 2014, hvor projektet startede, har vi set nogle meget positive frugter fra livet for de mest udsatte børn, som SVG-projektet accepterede at støtte økonomisk. Mange af de sponsorerede børn har tilegnet sig færdigheder, der hjælper dem med at forbedre deres levebrød.

Projektaktiviteter

I løbet af det akademiske år 2021 betalte Sankt Vincent Grupperne skolepenge for 35 elever i alderen 7 til 24 år. Donationen bruges hovedsageligt til betaling af skolepenge og en gang imellem også til indkøb af bøger og læringskrav på deres skoler.

Udfordringer

Udfordringerne, der blev skabt af covid19, var omfattende. Det betød, at eleverne brugte det meste af deres tid hjemme og studerede i meget kort tid.

Igen i det pågældende år kunne projektkoordinatoren ikke besøge mange skoler med undtagelse af nogle få. Dette blev forårsaget af de restriktioner, som regeringen pålagde for at undgå unødvendige bevægelser og forsamlinger. Ingen besøg var tilladt på skolen for at undgå spredning af covid 19-virus til eleverne.

Eleverne eller de studerende studerede kun i 2 terminer i stedet for de sædvanlige tre terminer med undtagelse af universitetsstuderende, som havde online-studier kontinuerligt hjemme.

Ikke desto mindre gav donationen fra Sankt Vincent Grupperne eleverne adgang til de begrænsede studier, der til tider er tilgængelige online derhjemme. Vi hjalp studerende med at købe data til online studier, hvor det var muligt.