• svg@sanktvincentgrupperne.onmicrosoft.com

Vietnam II: Rapport fra Son Binh House, Vietnam

Vi har brug for endnu mere hjælp for at kunne hjælpe

Vi har modtaget en rapport fra Sr. Agnes Nguyen, som er ansvarlig for vores projekt i Ba Ria, Vietnam. Sr. Agnes skriver:

“I Son Binh House har vi for tiden 40 handicappede i alderen 4 til 32 år. Det drejer sig om: retarderede og døve (5), blinde (1), downs syndrom (6), cerebral parese (8), autisme (2), psykisk syge (2), mentalt retarderede (14), koncentrationsproblemer (2).

Det er syv søstre fra ‘The Congregation of Lovers of the Holy Cross, Ba Ria’, som plejer børnene. Søstrene passer børnene og tager sig af deres sociale og moralske opdragelse. Derudover er der en lærer til tage sig af fysioterapi.

De fleste af børnenes familier er fattige. Nogle børn er nødt til at blive hos søstrene, fordi deres familie bor langt fra Son Binh-huset, og de har ingen mulig-heder for at passe dem.

Efter mange år med hjælp fra Sankt Vincent Grupperne, The Congregation of Lovers of the Holy Cross, nogle lokale velgørere, samt et bidrag fra deres familier forbedres børnenes liv, de får en bedre ernæring, og der er mange gode aktiviteter for den enkelte. Søstrene og lærerne føler en stor glæde og tilfredsstillelse ved arbejdet.

Sr. Agnes fortsætter: Derfor forsøger vi med vores evner og vores kærlighed at gøre det så godt som muligt, og vi har brug for endnu mere hjælp for at hjælpe dem bedre nu og i fremtiden.

Aktiviteter

Der er aktiviteter fra morgen til aften.

Om formiddagen fra 8-11 er der bøn, forskellige aktiviteter og gruppearbejde. De otte børn med cerebrale parese får fysisk terapi en efter en. Nogle andre lærer noget afhængigt af ugedagen.

De har også undervisning i praktiske ting (tage tøj på, børste hår, børste tænder, ..), sociale færdigheder (hilse, bede om tilladelse .) og faglige emner (efter deres niveau) som at lære alfabetet, matematik og endelig specielle fag (spille keyboard, computer, maleri, håndarbejde … ).

For nogen af de ældre handicappede er der erhvervsuddannelse som syning, lave dekorationer, brodere blomster, madlavning, bagning …). Hver uge har de to timer til at lege i grupper udenfor.

Kl. 11 får de frokost, hvorefter de kan se fjernsyn eller lege til omkring 12, hvor de tager sig en lur.

Kl. 14:30 får de noget at spise, og så fortsætter de med at lære.

Kl. 16.00-17.30 går nogle hjem og andre tager et bad og forbereder middag.

Generelt gør børnene mange fremskridt. De fleste af dem er glade og sociale. De laver altid sjov med søstrene og lærerne.

Nogle udfordringer

Nogle af børnene med cerebrale parese er urolige og støjende om natten. Det betyder, at andre børn og nogle af søstrene heller ikke kan sove og står op. På det tidspunkt samler vi dem alle sammen, fordi vi ikke har nok plads til at opdele dem. I fremtiden ønsker vi at få mere plads til at hjælpe nogle af børnene med cerebrale parese og autisme.”

Årlig støtte på 41.500 kr.

Sankt Vincent Grupperne har støttet projektet siden 2006, og vi indgik i april 2017 en 3-årig kontrakt med tilsagn om en årlig støtte til projektet på kr. 41.500

Du kan støtte projektet ved at indbetale et bidrag på Reg. nr. 3667, Konto nr. 1097164 eller MobilePay 42 52 77 58. Mærk indbetalingen ’Vietnam II’.