• svg@sanktvincentgrupperne.onmicrosoft.com

Sydafrika: Årsrapport fra IKHWEZI LOKUSA

Vi har modtaget en omfattende rapport fra det arbejde Søstrene af det dyrebare blod udfører for handicappede i Sydafrika. Vi bringer her et udpluk.

I løbet af regnskabsåret, der starter 1. april 2021 og slutter 31. marts 2022, var Socialarbejdernes fokus fortsat pleje og udvikling. De fortsatte med at hjælpe personer med handicap med at nå deres optimale fysiske, mentale og sociale funktionsniveau, og derved sætte dem i stand til at opnå en vis uafhængighed i deres liv.

Der er 65 borgere her på Ikhwezi Rehab, hvoraf de 60 er under uddannelse.

Praktikanterne bliver uddannet i fire værksteder; syning har 18 praktikanter, håndværk har 15 praktikanter, læderarbejde har 14 praktikanter, mens keramik har 13 praktikanter.

16 praktikanter fra sy-, håndværks- og læderarbejde havde gavn af placering i forskellige forretningslokaler her i Mthatha by. Socialrådgivere og syvejlederen har igangsat dette program, så praktikanterne bliver vant til arbejdsmiljøet, inden de forlader uddannelsen.

Syning

I 2021 var der 13 elever i syning. I november 2021 modtog elleve praktikanter certifikater fra Walter Sisulu University of Technology under Certificate Conferring Ceremony afholdt i Society Hall. Én praktikant deltager nu i forelæsninger på Walter Sisulu University.

Vi har 18 elever i år i Syafdelingen, og de klarer sig godt.

Liturgisk beklædnings afdeling modtager fortsat bestillinger på nye kirkeklæder og ombygninger fra forskellige kirker.

Håndværk

I år 2021/2022 havde vi en stor forskelligartet gruppe af praktikanter, der stræbte efter ikke kun at lære færdigheder, men også at tage fat på løbende ordrer på arbejde som skal udføres. I øjeblikket er der 15 praktikanter og 10 på uddannelsesprogram. De fleste elever i Håndværk har intellektuelle handicap, og det gør det til en reel udfordring for instruktørerne. Vi er stolte af deres præstationer, da de ofte arbejder mod utrolige fysiske og intellektuelle odds for at lære en færdighed.

Keramik

Vi startede året 2021 med frygt og terror på grund af pandemiens globale omfang, som efterlod os knuste og sørgede over mange liv, der gik tabt under pandemien op til dato. I 2021 startede vi med seksten drenge inklusive to kommissionærer.

I år januar 2022 startede vi med femten praktikanter. Deres arbejde er fantastisk, som om de ikke er nye. Andre, der modtog certifikater fra Walter Sisulu University, er fremragende, og deres arbejde er fascinerende og indbydende. Den største bekymring er ovnen, da vi ikke finder de rigtige folk til at reparere dem, og snart er året omme. Vi håber dog på det bedste.

Læderarbejde

Den 30. november 2021 blev otte praktikanter tildelt certifikater fra Læder værkstedet. Materiale blev givet til dem, så de kunne starte deres egen lille virksomhed derhjemme. Elever, der nåede det i løbet af uddannelsen, fik tildelt deltagelsesbeviser. I år blev 2022 tretten praktikanter optaget. Kunder medbringer deres varer såsom sko, tasker osv. De så ud til at være tilfredse med kvaliteten af ​​den service, Læder værkstedet tilbyder, da du aldrig har modtaget klager fra kunder vedrørende den service, der tilbydes dem. Der er en mærkbar grad af engagement og iver efter at lære på praktikanternes side.