• svg@sanktvincentgrupperne.onmicrosoft.com

Haiti II: Store udfordringer for hjælpearbejde

Vi har modtaget en årsrapport fra Father Wismick i Haiti, der er ansvarlig for CESSA-projektet for forældreløse børn. som bl.a. skriver:

I kølvandet på jordskælvet i Haiti den 12. januar 2010, mistede hundredtusindvis af haitianere livet og omkring 3 millioner mennesker blev påvirket. Centre d’Evangélisation, de Spiritualité et de Santé Mentale (CESSA) igangsatte et omfattende program for at hjælpe de nødlidende mennesker.

Lige fra begyndelsen, har Saint Vincent Guilds (SVG) ydet en stor indsats for at finansiere dette projekt for fattige, forældreløse og traumatiserede. børn bestående af:

  • At tage sig af deres fysiske behov ved at give dem mad
  • At opfylde deres uddannelsesbehov ved at give dem grundlæggende uddannelse
  • At imødekomme deres psykologiske behov ved at tilbyde dem terapi og psykologiske tjenester.

Skoleåret 2021 har været meget udfordrende for Haiti. Det var især præget af den igangværende COVID-19-sundhedskrise, den voldsomme usikkerhed i landets hovedstad, Port-au-Prince, kidnapning og den elendighed, som befolkningen kæmper med. Oveni disse tunge udfordringer, blev tilføjet det ødelæggende jordskælv den 14. august 2021, som ødelagde det store syd (Les Cayes og Jérémie) af landet.

Den tragiske situation sammen med de politiske, sociale og økologiske katastrofer i landet har store økonomiske konsekvenser for husholdningerne. Der har været prisstigningerne på de basale behov, såsom: ris, mel, majs, sukker, olie, brød osv. Haitianske familier, hvoraf tre fjerdedele lever under fattigdomsgrænsen, har alvorlige problemer med at brødføde deres børn; 42 % af den haitiske befolkning lever med fødevareusikkerhed. Børns fejlernæring er en plage, der raser og spreder sig dag for dag.

Det er midt i dette dystre billede af udfordringer af enhver art, at CESSA har tilbudt sin hjælp til at brødføde de fattigste børn i samfundet, holde dem sikre og tage sig af deres psykologiske behov ved at tilbyde dem rådgivningstjenester.

Takket være SVG’s konsekvente økonomiske støtte var CESSA i stand til at hjælpe (dvs. brødføde, uddanne, tilbyde psykologiske tjenester) 450 fattige børn.

Med de skyhøje priser på produkterne på markedet, og på grund af vedvarende politisk vold i landet, var det meget udfordrende for os at gennemføre alle de planlagte aktiviteter. Men den gode nyhed var, at vi var så glade og taknemmelige for i juli 2021 at modtage en ekstraordinær og uventet donation på USD 600 fra en generøs donor. Dette beløb blev brugt til dels at bekæmpe COVID, dels til at betale sygeplejersken i august og dels til at købe masker, handsker og sæber til børnene.

Du kan støttet projektet ved at indbetale et beløb på Reg. nr. 3667, Konto nr. 1097164 eller MobilePay 19379. Mærk indbetalingen CESSA.