• svg@sanktvincentgrupperne.onmicrosoft.com

Peru: Hilsen fra p. Antonio

SVG har i mange år støttet skolebespisningen i byen Marcapata, der ligger i Perus højland. Dette projekt blev i sin tid blev startet af den danske jesuitterpræst Peter Tantholdt Hansen, der i mange år virkede som præst i området.

Støtten fra SVG muliggør, at fattige børn og unge, der går i skole i Marcapata, får tilbudt frokost som en del af deres skoledag. Mange af de unge kommer fra fjerntliggende landsbyer og er flyttet til Marcapata for at gå i skole. De bor typisk alene på små, lejede værelser og skal selv sørge for mad, tøjvask mv. Mange er fejlernærede og har derfor stor gavn af den solide og sundere kost, de får tilbudt på skolen.

Vi har netop modtaget en hilsen fra fader Antonio Sánchez-Guardamino, som er kontaktperson på projektet. Han skriver, at der i 2018 var i alt 171 elever, der deltog i skolebespisningen.

Pater Antonio oplyser, at regeringen har rullet et ernærings-program ud, der både omfatter de mindste og lidt større elever, og som altså også er nået til Marcapata. Men han understreger, der er uvist, om dette program fortsætter næste år. Endvidere er kvaliteten af maden ikke så god, så nogle elever har faktisk valgt fortsat at benytte den skolebespisning, som SVG støtter (ca. 60 elever).

Han fortæller videre, at de nu kun er fem jesuitter-præster til at dække seks store distrikter. Det betyder, at der ikke længere er nogle af præsterne, der bor fast i Marcapata.

De holder dog fortsat messe i byen hver søndag og de forsøger også at besøge flere af de mindre landsbyer jævnligt. Han skriver også, at radiostationen Radio Pachatusan, der startede på initiativ af Peter Tantholdt, fortsat sender til beboerne i de mindre landsbyer og at udsendelserne derfor også foregår på indianersproget quechua.