• svg@sanktvincentgrupperne.onmicrosoft.com

FUNDANICA: Skaber håb og liv hos børn med kræft

FUNDANICA projektet er påbegyndt efter henvendelse fra en gruppe herboende venezuelanere.

 Sankt Vincent Grupperne har for nylig tegnet en toårig kontrakt med organisationen FUNDANICA i Venezuela, der støtter børn med kræft.

Stiftelsen for ”Støtte til børn med kræft i Carabobo State, Venezuela” eller FUNDANICA er en nonprofitorganisation; den blev grundlagt i 1995 på initiativ af Dr. Teresa Venegas, pædiatrisk onkologlæge og indsatsen fra en gruppe forældre til børn med kræft.

Forbedrer livskvaliten for børn og teenagere

FUNDANICAs mission er at forbedre livskvaliteten for børn og teenagere med kræft, at forbedre den forventede levetid og støtte den personlige helbredstilstand mod sygdommen.

FUNDANICA er dedikeret til det omfattende arbejde med at hjælpe børn og unge, der lider af kræft. De arbejder for at skabe bevidsthed om kræftbekæmpelsen i vores samfund for at forbedre livskvaliteten, opnå den størst mulige vellykkede behandling og sikre reintegration af børn og unge i samfundet og fremvise dem som et vidnesbyrd om livet.

FUNDANICA har påtaget sig ansvaret med målrettet engagement og betjener i gennemsnit 250 patienter om året, for det meste henvist fra Dr. Ángel Larralde og Dr. Enrique Tejera Hospital. Børnene har brug for hjælp for at gennemføre undersøgelser og erhverve de nødvendige lægemidler til diagnose, overvågning og behandling.

Der forekommer mange typer af kræft for børn. Det omfatter bl.a. leukæmi, tumorer i centralnervesystemet, lymfekræft, svulst i øjets nethinde og svulst i det sympatiske nervesystem.

Siden grundlæggelsen har FUNDANICA været et eksempel på kærlighed til at fejre håb og liv hos børn og familier, der overvinder kræft og viser, at det er muligt at behandle sygdommen med succes.

Vanskelig situation i Venezuela

På samme måde værdsætter FUNDANICA samarbejdet med værdifulde mennesker, der har forståelse for den vanskelige virkelighed i Venezuela, som tillader at deltage i indsatsen for behandlinger, studier og mulighed for at overleve for mange børn.

Formålet med det projekt som Sankt Vincent Grupperne støtter, er at garantere gennemførsel af den behandling, som onkologen foreslår for hver patient for FUNDANICA. Det kan være kirurgisk eller medicinsk behandling.

FUNDANICA projektet er påbegyndt efter henvendelse fra en gruppe herboende Venezuelanere. Vores primære kontaktpersoner er Andres Fernandes Quilelli og Ian Kiil. Andres oplyser, at FUNDANICA ledes af en lærer fra hans ‘high school’ og støttes af en gruppe frivillige, som blandt andre omfatter hans mor.

Gruppen, der omfatter 10-15 personer i Københavnsområdet, er indstillet på, at de selv vil igangsætte fundraising aktiviteter. Kontrakten er udformet, så den giver et incitament til gruppen, om at indsamle øremærkede midler til projektet.

Du kan støtte projektet for kræftramte børn ved at indbetale et beløb på Reg. nr. 3667, Konto nr. 1097164 eller MobilePay 19379. Mærk indbetalingen: ”FUNDANICA”.