• svg@sanktvincentgrupperne.onmicrosoft.com

Kenya: Feltarbejde i CHILD projektet

I en halvårsrapport, som vi har modtaget fra CHILD projektet i Kenya, beskriver Holidah (lederen af projektet), hvad de kan opleve under deres feltarbejde.

”Under vores feltarbejde mødte vi en pige ved navn Vivian Barasa, der siger hun er 12 år, men hun ser yngre ud end det. Det var meget tidligt om morgenen og Vivian var på gaden og så forladt og forvirret ud. Vi stoppede pigen og prøvede at tale med hende for at vide, hvorfor hun er ude på gaden og ikke i skole. Pigen var meget samarbejdsvillig og fortalte os, at hun var på vej til markedet for at lede efter rester af kartofler og tomater for at gå hjem og lave mad til sine søskende. Søskende, som hun havde forladt hjemme, var to drenge på 7 og 4 år. Moderen døde i januar i år 2021. Moderen havde boet på hospitalet næsten et år, men Vivian ved ikke, hvorfor moderen var syg. Børnene måtte ikke gå til begravelsen og det var kun faderen, der gik for at begrave deres mor.

Så vi spurgte, om hun var sikker på, at moderen var død og begravet. Hun sagde ja, fordi nogle af naboerne fulgte med faderen for at begrave deres mor. Grunden til, at de ikke deltog i begravelsen, var at familien på landet ville tage dem fra deres fars varetægt, og det var det, faderen ville undgå. Vi spurgte barnet, om hun selv ville flytte på landet for at bo hos familiemedlemmer. Hun sagde, at det var den bedste løsning, fordi faderen ikke er ansvarsbevidst.

Hun fortalte os, at faderen ikke var kommet hjem de sidste to dage, og de ikke havde noget tilbage at spise, og det var grunden til, at hun besluttede at gå på markedet. Vi fulgte med hende hjem for at se situationen, og naboerne fortalte os om hendes mors død, og nu bor børnene hos faderen.

Vi tog alle børnene med til centret og bad naboerne ringe til os, hvis faderen kom hjem i løbet af dagen. Børnene spiste i centret, og om aftenen købte vi mad til dem for at lave mad derhjemme. Faderen har ikke ringet til os, han er heller ikke kommet til centret, men Vivian kommer i centeret hver dag. Faderen arbejder som arbejdsmand, og han er sjældent hjemme, så vi venter stadig på ham for at tale om disse børn. Vi mener, at de skal genforenes med deres familie og gå i skole.”

Holidah gør et kæmpe arbejde i slumområdet i Kangemi. Udover feltarbejde omfatter det undervisning, hjemmebesøg, skolebesøg, søndagsskole, forældremøder og medicinsk behandling.

Du kan støtte projektet ved at indbetale et beløb på Reg. nr. 3667, Konto nr. 1097164 eller MobilePay 19379. Mærk indbetalingen CHILD.