• svg@sanktvincentgrupperne.onmicrosoft.com

Haiti II: Uddannelse af lærere og Installation af 6 nye vandtanke

Sankt Vincent Grupperne har modtaget en ny rapport fra Fr. Wismick, der er ansvarlig for vores projekt for forældreløse børn på Haiti. Vi bringer her en sammenfatning af rapporten.

”For at fortsætte med at forbedre livet for vores fattigste børn fandt der to vigtige projekter sted i løbet af sommeren. Den ene er træningen for alle de lærere, der uddanner vores elskede børn, og den anden er installationen af seks vandtanke for at bringe vandet tættere på vores børn.

Træning af lærere
I vores landsby har vi den 17. august og 18. august 2018 gennemført en uddannelse om traumer. Uddannelsen blev givet på frivillig basis af en psykolog for 25 lærere og samfundsledere. Mens denne landsby i sin historie har oplevet flere traumer (orkanen David i 1980, orkanen Jeanne i 2004, jordskælvet i 2010, orkanen Isaac i 2012) og vigtigst af alt, den yderste fattigdom, er det desværre første gang at lærere og ledere har deltaget i træning om traumer.
Denne træning har stor indflydelse i landsbyen. Det hjælper lederne med at forstå flere traume- symptomer, og at observere dem på et tidligere tidspunkt.

Installation af 6 nye vandtanke
Det andet projekt er installationen af 6 vandtanke. Med disse nye tanke installeret, er vandet nu centralt placeret, og de damer, der laver mad til skolebørnene har ikke længere brug for at gå til floden. Børnene har nu adgang til vandet her i centeret; og hele samfundet vil drage fordel af det.
Da vi er klar til det nye skoleår 2018-2019, der begynder i Haiti den 3. september 2018, er vi glade for, at vi i løbet af sommeren kunne levere både nye uddannelsesværktøjer til vores lærere, så de bedre kan udføre deres pligter og nyt system til drikkevand til vores børn for at de skal få et sundere liv.
På vegne af de ugunstigt stillede Guds børn glæder jeg mig til, i dette nye skoleår, at fortsætte vores samarbejde med Saint Vincent Guilds (SVG) for at hjælpe vores fattigste børn ved at give dem mad og uddannelse.

Haiti, August 19, 2018

Fr. Wismick

Du kan støtte projektet ved at indbetale et beløb på Reg. nr. 3667, Konto nr. 1097164 eller MobilePay 42 52 77 58. Mærk indbetalingen ”CESSA”