• svg@sanktvincentgrupperne.onmicrosoft.com

Haiti I: Ældrepleje i Haiti

‘Institut for les Compagnes de Jesus’ er en orden, der blev grundlagt i 1971 af redemptorist præsten fader Joseph CLAESSENS, fra Belgien.
Selv om prædiken og evangelisering er deres primære apostolat, hjælper ordenen i Haiti med områder inden for sundhedspleje, pleje og uddannelse. De arbejder indenfor hospice, sogne, plejehjem for ældre og skoler. De havde faktisk seks grundskoler i Haiti-bjergene. Som missionærinstitut er deres søstre forpligtet til at udbrede den katolske tro specifikt inden for de fjerntliggende områder af Haiti.

Projektet
Formålet med projektet ’Ældrepleje til damerne i Foyer Sacred Hearth’ er faktisk at forbedre livskvaliteten for de 30 kvinder i alderen 60 år og ældre.
Søstrenes tjenester består i at give dem mad og tøj og sørge for sundhedspleje og en værdig begravelse. Også rådgivningsterapi og klinisk rehabilitering for de udstødte ældre er blevet mere tiltrængt med stigningen i den politiske krise, der forværrede deres land væsentligt og dybt påvirker denne sårbare gruppe.
Selvfinanciering
Søstrene skriver: ”Vi har planlagt at sælge håndværk og brodere bordtøj lavet af damerne. Vi er begyndt med landbrug og opdrætter geder og kyllinger for at give sunde grøntsager og kød til vores pensionister i Leogane. Dette er en ny måde at udvikle bæredygtigt landbrug på og skabe yderligere selvfinansierende aktiviteter for alle vores aktiviteter. Vores grundlægger Fader Joseph CLAESSENS havde købt et stykke jord på omkring 7 hektar, og al økonomiske hjælp til gården er meget påskønnet”.

Støtte til projektet
Sankt Vincent Grupperne har indgået en kontrakt om at støtte projektet med kr. 40.000 om året de næste tre år.

Du kan støtte projektet ved at indbetale et bidrag på Reg. nr. 3667, Konto nr. 1097164 eller MobilePay 42 52 77 58. Mærk indbetalingen med ’Haiti I’