• svg@sanktvincentgrupperne.onmicrosoft.com

Vietnam II: Besøg på børnehjem i Vietnam

Det var en stor oplevelse ved selvsyn at se ét af de projekter – et børnehjem for handicappede – som Sankt Vincent Grupperne har støttet nu igennem seks år. Børnehjemmet drives professionelt og de fysiske rammer er rigtig gode. Jeg fik et godt indtryk af de søstre, der har viet deres liv for at hjælpe de handicappede.

Jeg besøgte for nylig under en ferie i Vietnam et af vores projekter. Vi har siden 2006 støttet børnehjemmet i Ba Ria i Vietnam (ca. 120 km fra Ho Chi Minh City) drevet af ”The Congregation of the Lovers of the Holy Cross of Ba Ria”. Den støtte på 20-30 tusinde danske kroner om året, som ydes til børnehjemmet, kan søstrene få rigtig meget for, da alt er billigt. Jeg blev bekræftet i, at der fortsat er stor behov for hjælp til driften af børnehjemmet og til hjælp til udvidelser af børnehjemmet, så endnu flere børn kan hjælpes.

Da jeg ankom til Xuan Son og stod af bussen, blev jeg modtaget af en ung charmerende dame i blå skjorte, lange bukser og styrthjelm, der præsenterede sig som Sr. Mai Tram. Hun bød mig velkommen og bad mig stige op bagpå scooteren. Efter en kort køretur ankom vi til børnehjemmet, hvor jeg blev budt velkommen. Der er for tiden seks søstre, der driver børnehjemmet. Jeg fik en kort rundvisning i huset, der for tiden er børnehjem for 32 retarderede børn. Det er bl.a. børn der er døve, stumme eller har haft polio. Børnehjemmet består af opholdsrum, soverum, værksted (bl.a. med symaskiner som Sankt Vincent Grupperne har sponseret), skolelokale, toilet og køkken. Alt var rent og velholdt. De børn, der kan magte det, får tilbudt undervisning, og de større børn lærer f.eks. at sy, så de kan ernære sig ved det, når de forlader børnehjemmet. Søstrene oplyste, at børnenes forældre er fattige og derfor ikke kan betale for ophold på børnehjemmet. Derfor er man helt afhængig af tilskud udefra.

Der er behov for yderligere kapacitet, da mange ønsker en plads til deres handicappede barn. Søstrene ønsker at købe eller bygge et større børnehjem til et beløb på 200.000 kr.

Driver også børnehave 

Ordenshuset ligger tæt på børnehjemmet. Her bor der 43 søstre som bl.a. driver en børnehave for over 200 børn. Børnehaven var indrettet i meget rummelige og velholdte bygninger med velplejede plæner og bede udenom. De har desuden en lille grisebesætning samt høns og kyllinger – begge dele til eget forbrug. Der var også en have med frugt og grønt.

Poul Skallerup
Formand for Sankt Vincent Grupperne

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *