• svg@sanktvincentgrupperne.onmicrosoft.com

Sydsudan: Ny kontrakt

Sankt Vincent Grupperne har sidst i april godkendt et skoleprojekt i Sydsudan med en udbetaling på 25.-30.000 kr. årligt. Father Barton, der driver skoleprojektet, ønsker at bruge pengene til ansættelse af 13 lærere, så børn i området kan få undervisning og en uddannelse og dermed udsigt til en bedre fremtid.

Han vil ansætte otte lærere til skolen i Nyamlell, tre til til skolen i Marial Baai og to til Makwei. Pengene rækker imidlertid ‘kun’ til fem lærere. Father Barton har dog mulighed for nogen støtte fra anden side. Han har behov for 13.000 USD årligt svarende til ca. 77.000 kr årligt. Skolerne ligger i Nyamlell, Marial Baai i Aweil West amt og i Makwei i Aweil North amt. Vi har tolv lærere i Nyamlell, ti i Marial Baai og fem i Makwei og tre i Ariath. Vi var nødt til at lukke Sacred Heart High School i 2011 på grund af manglende finansiering og dermed lærere. Vi ønsker ikke at at lukke nogen af underskolerne. Nedskæringen fra stiftet Rumbek og at de tre OLSH-indonesiske Søstrene trak sig ud, var et enorm slag for sognet og skolerne. Søstrene havde undervist på skolen i tre år. Den nuværende krise har fået mig til at holde en vis orden og kontinuitet i skolerne. Men jeg har brug for din hjælp. Skolen er begyndt at gå godt, og jeg har ansat otte nye lærere, nogle af dem mine tidligere elever. Jeg har ikke selv noget imod at fortsætte med at arbejde ulønnet, men jeg kan ikke bede lærerne om at gøre det samme.

Skolerne blev startet af Comboni missionærer – den ældste er 79 år gammel og var den første i staten. Den hører under bispedømmet i Wau, men bispedømmet har ikke penge til at betale lærerlønninger. Piger og drenge vil drage fordel af at få en god katolsk uddannelse. Det vil gavne både familierne og kirkens fællesskab. Uddannelse er nøglen til alt. Lærerne vil være i stand til at forsørge deres familier og nogle af dem vil endda være i stand til at fortsætte deres egen uddannelse, fortæller father Barton.

Sognerepræsentanterne for Roskilde Bo og Arek Johansson har direkte kontakt til sognet og dermed father Barton. Vill du støtte projektet, så mærk indbetalingen: Sydsudan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *