• svg@sanktvincentgrupperne.onmicrosoft.com

Leder vinter 2011

Kære læser,

Julehøjtiden nærmer sig, den store forbrugsfest er i gang og vi kan alle se frem til juletidens hygge, … og overflod. Men julen er også tiden til at tænke på andre beboere på denne gamle Jord, som er mindre begunstiget, end vi er, ikke kun hvad angår det daglige brød, men også rimelige vilkår i en række andre (sociale m.m.) forhold.

Vi har netop modtaget en rapport fra Sr. Speciosa i Uganda. Her er der stadig en høj børnedødelighed, bl.a. på grund af mæslinger, malaria, diarre og luftvejsinfektioner. At disse sygdomme er dødelige skyldes ofte dårlig ernæring. Sankt Vincent Grupperne har i flere år støttet Sr. Speciosas ernæringsprojekt for børn under 5 år. Vi har også været så heldige at træffe lederen af Ihkwezi Lokusa, skolen i Sydafrika, som drives af Søstrene Af Det Dyrebare Blod, Sr. Gabriel Mary Riddle, som kunne give rystende beretninger, om hvad de er oppe imod, i det samfund som for ikke så længe siden slap af med apartheid systemet.

Specielt i denne tid bør vi tænke på de børn, der er født under andre himmelstrøg, og hvor livsvilkårene er meget vanskelige. Mange af vore projekter er specielt rettet mod hjælp til disse børn. Vi håber derfor, at De også vil betænke vore projekter med et specielt julebidrag.

Vi takker mange gange for den støtte, vi allerede har modtaget i det forløbne år; vore modtagere ville have svært ved at udføre deres mission uden Deres støtte.

Vi ønsker alle vore læsere en rigtig Glædelig Jul og et Godt Nytår.

Bestyrelsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *