• svg@sanktvincentgrupperne.onmicrosoft.com

Haiti I: To-årigt projekt i Haiti til 60.000 kr

Ældre i Port-au-Prince i Haiti kan nu se frem til forsat støtte fra Sankt Vincent Grupperne, der netop har tegnet kontrakt med søsterorganisationen ”Les Compagnes de Jesus”. Kontrakten er toårig og indebærer som minimum støtte på 30.000 kr. pr. år. 

Søstrene driver det unikke gæstehus ”Foyer Sacre-Coeur”, hvor der bor 25 ældre udstødte og sårbare kvinder, som her får forbedret livskvaliteten. Alle er over 60 år. Her får de mad og tøj ligesom der sørges for deres sundhed. Hver dag kommer der en sygeplejerske som følger op på deres sundhed. Her føler de ældre sig elsket og taget hånd om. Hjemmet sørger ligeledes for åndelige og psykologiske programmer. Projektet finder sted i Carefour Feuilles, som er en forstad til Port-au-Prince.

I årsrapporten for 2010, som vi netop har modtaget, oplyser Sr. Alta Emile, at de 30.000 kr., som de i år har modtaget i støtte er brugt til to daglige måltider, nyt tøj og medicin. Ligeledes har søstrene organiseret hjælp til traumatiserede kvinder, som har lidt efter virkningerne fra jordskælvet for knap to år siden.

Netop traumeterapi var helt nyt for søstrene, men det er nu en integreret del af deres program. Mange af de traumatiserede lider af nervøsitet, følelse af håbløshed, vrede og hovedpine. Vi har derfor engageret os med en psykolog, skriver Sr. Emile. Det er afgørende vigtigt, at dette arbejde fortsætter og optimeres.

Sankt Vincent Grupperne har støttet projektet i en længere årrække.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *