Kategorier
Nyt fra bestyrelsen

Nyt fra bestyrelsen

Sankt Vincent Grupperne (SVG) har i øjeblikket 15 projekter kørende i 10 forskellige lande. De fordelt med 2 i Sydamerika (Peru og Brasilien), 2 i Mellemamerika (Haiti), 6 i Afrika (Congo, Uganda og Sydsudan), 4 i Asien (Vietnam og Indien) og et enkelt i Europa (Ungarn).

I år påbegyndte SVG en ny form for samarbejde, idet alle bidragsmodtagere på sigt skal indgå toårige kontrakter. Formålet med det er at få formaliseret samarbejdet. SVG har forpligtet sig til ét årligt beløb, som udbetales hvert kvartal – hermed sikres projektets målgruppe f.eks. med mad, medicin eller skolegang.

Bidragsmodtagerne skal til gengæld sørge for løbende kontakt med SVG både i form af rapporter og fotos og ikke mindst én gang årligt afrapportering, om hvad pengene er brugt til.

Hvert projekt har et formål, en målgruppe samt et projektbeløb. SVG har i år tegnet ni kontrakter, hvoraf to af dem netop er underskrevet og ét er på vej medio december.

Den seneste kontrakt, der er indløbet er fra redemptoristpater Athanase Nsiamina i det uroplagede Congo. I 2011 er det aftalt, at støtten er på 25.000 kr., som går til 200 elevers undervisning, skolematerialer og lærermaterialer. P. Athanase har i år også fortaget mindre men nødvendige bygningsmæssige forbedringer af skolen. P. Athanase er i stand til at give undervisning 1,50 kr. pr. dag. Mange af eleverne er forældreløse, idet forældrene er døde af Aids.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *