• svg@sanktvincentgrupperne.onmicrosoft.com

Kongo I: Brev fra Sr. Blanca

Sr. Blanca Perez fra Mother Laura Søstrene fra Kizundu i Congo har undertegnet en kontrakt med Sankt Vincent Grupperne, så de kan komme i gang med et projektet til knap 36.000 kr. Søstrene ønsker nemlig at bygge kanaler og en vandtank i Ngeba i Congo, så især børn, der også modtager kosttilskud på missionssstationen, kan få rent vand. Der er ingen vand eller elektricitet i hele regionen. Indtil kanalerne og tanken er bygget, må fire missionærer, der arbejder i missionen, hente vand fra floden. De bærer vandet i blikdunke enten til fods eller ved hjælp af en cykel.

Der to årstider i Congo. Den tørre begynder i maj og varer til oktober. Regntiden begynder i slutningen af oktober og varer til maj. Regntiden er en årstid, der vækker glæde, fordi alt er grønt, og især fordi vi har vand til vores huse, vores poliklinikker, til kostskolerne m.v. Den tørre årstid er til gengæld trist, fordi alt er støvet og gråt. Normalt ville man kunne plante grønsager, men manglen på vand forhindrer det. Vi venter utålmodigt på regntiden for at få det vand, som vi i høj grad mangler, siger Sr. Blanca og fortsætter: Vi ønsker at bygge vandtanke, så vi kan opsamle regnvand og lagre det til den tørre årstid, fordi det er meget hårdt at leve uden vand og ikke kunne hjælpe de mennesker, som bor i nærheden, især de syge. En vandtank vil være en utrolig hjælp for os og for befolkningen, som lider så meget.

Tak til Sankt Vincent Grupperne og jeres støtter for at at hjælpe os; jeg véd, at mange af jer må undvære noget for kunne dele med de fattigste. “Gud give jer altid hundredfold tilbage, og velsignet være jeres børn og hele jeres familie”, slutter Sr. Blanca.

Du kan øremærke din indbetaling ved at skrive “Sr. Blanca” i meddelelsesfeltet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *