• svg@sanktvincentgrupperne.onmicrosoft.com

Vietnam II: Børn med svære sygdomme får hjælp fra bl.a. SVG

I kontrakten mellem SVG og The Congregation of the Lovers of the Holy Cross of Ba Ria er det aftalt, at der årligt skal sendes en rapport til bestyrelsen, med en beskrivelse af situationen på stedet og en dokumentation for hvordan donationerne er blevet anvendt. Sr Mary Vu Thi Anh Phuong (leder af børnecenteret) skriver:

Børnecenteret har i øjeblikket 60 handicappede børn i alderen 6 til 35år. Børnene har forskellige handicaps: 10 med Downs syndrom, 13 har autisme, 5 er psykiske patienter, 24 er psykisk udviklingshæmmede, og 8 er døve og stumme.

De bliver passet af 7 søstre fra deres menighed. Tre af disse har alle gennemført specialundervisning i pleje af børnene. De har desuden hjælp af en handicappet pige, der tidligere har boet på centeret. Efter hun dimitterede fra et college, er hun kommet tilbage for at hjælpe de andre børn med den praktiske fysioterapitræning.

Med hjælp fra SVG, deres egen kongregation og nogle lokale velgørere plus børnenes familier, er børnenes liv blevet forbedret meget mere, hvilket kan ses på deres ansigter der udtrykker lykke og glæde. Børnene får opfyldt deres basale kostbehov samt nødvendige faciliteter for den enkelte. Af de 60 børn, lærer enkelte at sy for at blive skræddere og få mulighed for mere selvstændighed.

Udfordringer:

Børnecenteret modtager fortsat flere børn med forskellige andre svære sygdomme. Det betyder, at centeret ikke kan opfylde alle de personlige behov for mad, tøj, læring, karriere og så videre.

Centeret har desuden 30 pensionater, der bor der i hverdagene, så de mangler søstre til at tage sig af dem og derfor rækker den økonomiske hjælp ikke til at dække alle deres udgifter.

Konklusion:

Af årsrapporten kan bestyrelsen konstatere, at kontraktens økonomiske bidrag årligt dækker ca. 18% af centerets samlede udgifter.

Du kan støtte projektet ved at indsende et beløb på reg.nr. 3667 konto nr. 1097164 eller mobilepay 19379. Mærk indbetalingen Vietnam 2.