• svg@sanktvincentgrupperne.onmicrosoft.com

Uganda II: Støtte til enker og udsatte familier på grund af Covid-19

I starten af juli måned udbetalte SVG en engangsstøtte til projektet i Uganda for at afbøde virkningerne af covid-19, og vi har modtaget denne rapport.

Uganda er ikke blevet skånet for de vanskeligheder, der er forårsaget af virkningen af Covid-19. Siden den 21. marts 2020, da regeringen indførte en komplet nedlukning på grund af konsekvenserne af Covid-19, har mange familier, især enker og andre sårbare familier, haft vanskelige økonomiske tider, da markeder, butikker og andre virksomheder pludselig blev lukket for at minimere spredningen af virussen.

Indtil i dag (ultimo juli) har Uganda registreret 1.147 tilfælde af positive patienter med 2 dødsfald officielt registreret af sundhedsministeriet. Hver dag er der mellem 7 og 15 nye sager. Selvom de fleste virksomheder har fået lov til at fortsætte, er folk ikke opmærksomme på instruktionerne fra sundhedsministeriet. Den gode nyhed er, at over 980 patienter er kommet sig.

Men for de almindelige mennesker, der er vant til at få indkomst gennem selvforsynende landbrug eller daglige lønmodtagere, og som lever for under en dollar om dagen, er livet blevet så hårdt. Regeringen forsøgte at distribuere mad til byboere i Kampala, men ikke alle modtog madrationerne, da antallet af rationer ikke var tilstrækkelig til at dække behovet.

Da vi sendte vores råb om hjælp til Maria-Leonore, og til Poul Skallerup (Sankt Vincent Grupperne) var vi meget glade for at modtage en donation på US 1.205 for at lette madbehovet især for enkerne og de mest sårbare familier i Soroti, Kapelebyong og Ngora-distrikter i Teso-regionen, Uganda.

Jeg rejste personligt og besøgte de ovennævnte landsbyer sammen med min kone Frances og påbegyndte en fire dages distribution af madvarer. Med disse penge har over 40 familier, der huser cirka 250 mennesker, haft gavn af donation af madvarer som majsmel, ris, bønner, sæbe og salt. Som allerede udtrykt var folk meget glade for at få mad og blive fri for sult.

Vi vil gerne takke fru Maria-Leonore, hr. Poul Skallerup og hele Sankt Vincent Grupperne i Danmark for deres fortsatte støtte til vores behov i Uganda.

Modtagerne bad os inderligt om at formidle deres dybeste taknemmelighed til de ovennævnte personer for at komme dem til undsætning og de ønsker dem lykke og beder om Guds nåde i deres liv i mange år fremover.

Lidelsen er ægte især for ældre og børn. De fleste familier spiser et måltid om dagen i mangel på mad. Det er vores håb, at Gud vil sikre en god regn, så de plantede afgrøder vil være klar i august og lindre folks lidelse snart.

Vi er taknemmelige for den ære, vi har fået for at tjene de trængende.

Må Gud velsigne jer alle

Joseph og Frances Aonu.

Du kan støtte projektet ved at indbetale et beløb på Reg. nr. 3667, Konto nr. 1097164 eller MobilePay 19379. Mærk indbetalingen ’Uganda II’