• svg@sanktvincentgrupperne.onmicrosoft.com

Uganda I: Hjælper mødre i ernæring af børn

Sankt Vincent Grupperne har underskrevet en ny kontrakt med Sr. Harriet i Uganda. Kontrakten trådte i kraft den 1. december 2017 og vil afslutte ultimo december 2020.

Projektet begyndte i maj 2007 og har til formål at reducere fejlernæringen af børn under fem år med 25%. Projektet finder sted i Nkokonjeru katolske sogn på St. Francis Nkokonjeru Hospital i bispedømmet Lugazi i Uganda. Dette projekt hedder på deres lokale sprog – KITOBERO.
Sr. Harriet takker Sankt Vincent Grupperne for støtten, som har hjulpet mødrene vedrørende ernæringsvejledning, amning og vækstovervågning af børn under fem år.

Ernæringsvejlederne hjælper med at mobilisere mødrene i at deltage i sessionerne. Sygeplejerskerne fra hospitalet overvåger børnene månedligt. Der er i alt 349 børn i 15 landsbyer, som har haft gavn af programmet. Ernæringssessioner udføres hver tirsdag ugentligt på hospitalet for de mødre, der bringer deres børn til rutinemæssig immunisering.

Fordele:
– de gennemførte et opfriskningskursus for ernæringsvejlederne i april i år
– mødrene har lært at bruge fødevarer fra deres egne haver for at forberede næringsrige mad til deres børn, hvilket forbedrer børnenes sundhed.
– de har et henvisningssystem af børn som er i meget dårlig stand, hvilket bruges af hospitalet.

Udfordringer:
– Dårlige veje gør at vejlederne til tider kommer for sent til undervisningsstederne, især i regntiden.
– ernæringsvejlederne anmoder også om paraplyer, regnfrakker og gummistøvler for beskyttelse mod sol og regn.

kr