• svg@sanktvincentgrupperne.onmicrosoft.com

Sydsudan: Kort rapport

For nylig fik Sankt Vincents Grupperne en rapport fra vores projektsted Nyamlell i bispedømmet Wau. Sydsudan, der blev selvstændigt i 2011, er flere steder i landet borgerkrigshærget.

Der er heldigvis roligt i Nyamlell, men landets urolige situation er nævnt i rapporten, der undertegnet af den ny leder af skoleprojektet, sognepræsten fr. Maria Stephen. Han er afløser af p. Michael D. Barton, der var leder af projektet og sognet.

Missionærerne er stolte af at kunne fortælle, at de har afholdt en kongres, hvor der deltog 3.000 unge. Fremtiden for en nation ligger i hænderne på ungdommen, Det er dem, der skal bygge vort samfund. Ellers er rapporten mere en general tekst om situationen i menigheden og ikke noget nyt om selve projektet, som Sankt Vincent Grupperne indtil for et år siden har drevet sammen med Comboni missionærerne.

Skoleprojekt

Siden 2009 har Sankt Vincent Grupperne haft et projekt i Nyamlell med årlige udbetalinger på ca. 30.000 kr. Pengene blev brugt til skoledrift herunder lærerlønninger.
Kontrakten er udløbet, og vi har bedt om en ansøgning, så projektet kan fortsætte. Beløb, der indbetales til projektet, vil blive udbetalt igen, når der foreligger en ny kontrakt.