• svg@sanktvincentgrupperne.onmicrosoft.com

Peru: Hilsen fra Fader Antonio Sánchez-Guardamino

Peru fortsat ramt hårdt af corona-pandemien

Vi har modtaget en hilsen fra vores projekt i højlandet i Peru. Fader Antonio Sánchez-Guardamino og Carlos Silva Canessa skriver, at Peru fortsat er meget hårdt ramt af corona-pandemien. Vaccinerne bliver udrullet meget langsomt (9% af befolkningen har fået mindst én dosis) og der er flere hundrede personer, der dør dagligt af Covid-19.

Med 5737 døde per million indbyggere indtager Peru en trist føring blandt de lande i verden, der har registreret den højeste mortalitet som følge af corona-pandemien; meget højere end både Brasilien (2243 døde per million indbyggere) og Mexico (1793 døde per million indbyggere).

Mangel på testlaboratorier

Årsagerne til at netop Peru er så hårdt ramt er mange. I en klumme i tidsskriftet The BMJ fremhæves bl.a. mangel på test-laboratorier og et forsømt sundhedsvæsen med kun ca. 1600 intensiv-pladser til at dække en befolkning på ca. 33 millioner. Endvidere har det været svært for regeringen at begrænse befolkningens mobilitet under lockdowns (og dermed begrænse smitten). 40% ejer ikke et køleskab og er derfor nødt til at købe ind dagligt. Og ca. 75% af arbejdsstyrken er beskæftiget i den uformelle sektor og risikerer dermed at måtte gå sultne i seng, hvis de ikke bevæger sig udenfor. Disse faktorer kombineret med periodevis mangel på vand og elektricitet kan være med til at forklare, hvorfor netop Peru  er så hårdt ramt af corona-pandemien.