• svg@sanktvincentgrupperne.onmicrosoft.com

Madspildsprojekt: Indien, Kenya og Uganda Win – Win – Win!

Win – Win – Win! Overskudsmad hjælper børn til skolegang og uddannelse for flere af Sankt Vincent Gruppernes projekter

  1. Win: Vi redder maden – henter den fra forskellige supermarkeder i Kastrup
  2. Win: Vi giver maden videre med forventning om en donation på ca. 25 % af butiksprisen
  3. Win: Vi støtter Sankt Vincent Gruppernes 3 projekter i Indien, Kenya og Uganda, se nedenfor.

Da Father Benny i 2011 fortalte om sin brors børnehjem i Indien, spurgte jeg IRMAs Butiksleder John, om han vil være med til et madspilds-projekt. Han sagde med det samme ja, vi måtte gerne hver dag hente deres overskydende fødevarer. Dermed kunne vi betale uddannelsen til sygeplejerske for fem piger fra børnehjemmet. Og nu er REMA1000 på Willumsvej, NETTO i Kastruplundgade, og ALDI på Kastrupvej også med på vognen.

Fødevarerne putter jeg i køleskabe i vores cykelskur, hvor naboer o.a. kan hente mod en månedlig donation eller via mobilpay. Mandag, onsdag og lørdag fylder jeg bilen op og kører til gudstjenesten i Skt Annæ Kirke kl. 8. Bagefter er der salg fra bagklappen.

Hver tirsdag tager Kirsten Baltzer Jepsen over.  Hun indretter så sin carport i Avedøre som et lille marked. Hendes makker Gert stiller borde op og hjælper med at flytte kasser og kølebokse. Venner og bekendte kommer forbi i løbet af dagen og lægger en skærv. Det kan blive til flere tusinde kr. om måneden til de gode formål.

Sankt Vincent Grupperne har i mange år støttet Joseph i Uganda. Han startede for nogle år siden et Emmaus-center under mottoet: “Work and pray!” – et stort bofællesskab, hvor han holder kurser for præster og søstre og engagerede singler, par og familier. Han kender vores egen præst fra Uganda, Simon Peter og skrev i en Whatsapp: “He is a good friend of mine!” Centret driver et landbrug med kaffe, bananer og jordnødder og ikke mindst en skole og kostskole med 700 elever. Her støtter vi 23 børns skolegang.

Det tredje og nyeste projekt er CHILD med Holidah, der bor i Kenyas værste slum, Kangemi. Hun henter hvert år tyve børn ind fra gaden, giver dem mad og forbereder dem til skolegang. Men der gik seks måneder – af bekendte grunde, hvor hun ikke måtte bespise dem eller undervise, så børnene røg tilbage på gaden. Den eneste mulighed for at hjælpe dem var at støtte deres familier. Det foregik så via Mobilepay, som faktisk er opfundet i Kenya. Holidah delte 150 kr. ud til hver af børnenes familier. Det skulle de så klare sig for i fjorten dage.

Holidahs projekt foregik i et enkelt lille rum, uden køkken. En utrolig kvinde! Men fra 1. september har vi kunnet hjælpe hende til et større sted, hvor der er plads til 23 enkeltborde og stole, og hvor de nu kan blive undervist og få mad. Det er jo et privat projekt. Alle offentlige skoler i Kenya er ellers lukket, foreløbig indtil 1. januar 2021.

Også Holidahs frisør- og syskole for unge piger og mødre var lukket ned, men de ca. 20 piger kan nu mødes igen på det nye sted.

Som man kan se, redder vi ikke kun maden.

Du kan støtte projekterne ved at indbetale et bidrag på Reg. nr. 3667, Konto nr. 1097164 eller MobilePay 19379. Mærk indbetalingen ”Madspildsprojekt”.

con amore 
maria-leonore