• svg@sanktvincentgrupperne.onmicrosoft.com

Indien II: 70 børn får daglig skolegang

DSSS har udfærdiget en rapport om det igangværerende projekt, der sørger for, at 70 børn får fast skolegang og bøger til undervisningen. DSSS er ærkebispedømmet Manipurs humænitære udviklingsorganisation. Manipur er en af syv delstater i Nordøstindien.

Forældre hhv. plejeforældre er lykkelige over, at de med projektets hjælp kan opfylde kravene til deres børns uddannelse, fremgår det af årsrapporten.

Det ligeledes med stolthed det fortælles, at børnene efter endt studieår, kan rykke op i næste klasse.

Projektkoordinatoren, Ranjana Naorim samt den daværende direktør for DSSS var på besøg på skolerne for bl.a. at overvære børnenes boglige præstationer. Børnene er godt klar, at deres skolegang er sponsoreret af Sankt Vincent Gruppnerne i Danmark. hvilket de er meget taknemmelige for.

Rapporten redegør i detaljer for det tilsendte beløb i 2018 – ca. 45.000 kr. Det giver indtryk af, at der er styr på det donerede beløb. Derimod har der i år været store problemer med at få pengene frem. Indtil viderede er nye pengeoverførsler stoppet, indtil der det igen glider ‘smertefrit’.

Sankt Vincent Grupperne tegnede kontrakt med DSSS for godt 2½ år siden. Kontrakbeløbet er pt. 135.000 kr. gældende for tre år. Med 70 børn og en årlig donation på 45.000 kr. svarer det til, at hvert barn kun koster to kr. om dagen at sende i skole.

Programmet gennemføres i seks landsbyer i delstatens bjergområder. I landsbyerne lever stammefolkningerne af svedjebrug, som vi gjorde herhjemme for 1.700 år siden.

I mange af landsbyerne er uddannelse kun en fjern drøm for børnene.

Manipur er geografisk halvt så stort som Danmark, men landet er omgivet af høje bjerge, der dækker 90% af landet. Bjergene er en del af Himalaya.

Befolkningen er på ca. 2,5 mio. mennesker. Der er 29 forskellige stammer.

Især kvinderne er analfabeter. Det forsøger, projektet at råde bod på, idet pigerne med projektet får mulighed for at komme i skole.

En ny kontrakt skal sidst på året fornyes.

Du kan støtte projektet ved at indbetale et bidrag på Reg. nr. 3667, Konto nr. 1097164 eller MobilePay 19379. Mærk indbetalinger ’Manipur’.