• svg@sanktvincentgrupperne.onmicrosoft.com

500 høns og 10 drivhuse til fattige indianere i Peru

Sankt Vincent Grupperne har kort før jul undertegnet to nye kontrakter med henholdsvis padre Antonio  Sanchez-Guardamino og Elin Hansen fra Marcapata / Amacho i Peru.

Det er såkaldte engangsprojekter, som finansieres af en indsamling Caritas Danmark foretog, mens pater Peter Tantholdt Hansen levede. I 2014 overførtes herfra godt 379.000 kr., som skulle komme folk i Marcapata og omegn til gode.

Og det er netop hvad der sker med disse to projekter.

Det ene er et projekt, som Elin Hansen gennemfører i landsbyen Amacho, som ligger omkring en halv times kørsel fra Marcapata. Elin Hansen vil bygge et hønseri med i alt 500 høns.

Målet med projekt hønseri er at blive 100 % selvfinansieret, hvilket indbefatter levering til skolespisningen i Marcapata. Netop skolebespisningen i Marcapata var et hjerteanliggende for pater Peter. De måltider, børnene her får, er med til at få dem i skole.

Projektet støttes med 52.300 danske kr. Halvdelen af pengene går til indkøb af kyllinger og foder – resten er til bygning af den lille hønsefarm. Det er hermed med til at sikre, at skolebespisningen kan fortsætte og med tiden blive selvforsynende.

Hansens hønsegård 002_red

Det andet projekt, er det pater Antonio har ansøgt om nemlig 10 drivhuse til 10 fattige familier i Marcapatas landlige omgivelser. De bor i 4.000 meters højde og kan med hjælp af disse drivhuse få mere varieret kost og dermed sundere kost.

Drivhusene koster 6.000 kr. stykket og med 10 i alt er der afsat 60.000 til projektet. Hver familie bygger selv og får udleveret materiale til drivhusene, og sognet sørger for hjælp hertil samt træning.

Projektet ledes af sr. Carlota, som er agronom. Hun har mange års erfaring i at arbejde med jesuitterne.

padre Antonio_red3