• svg@sanktvincentgrupperne.onmicrosoft.com

Uganda I: Succesfuldt ernæringsprogram for spædbørn i Uganda

Sr. Harriet, der leder vores ernæringsprogram for spædbørn i Uganda, sendte i foråret denne hilsen.

Hilsener fra Nkokonjeru hospital, og lad mig benytte denne mulighed til at sige godt nytår 2022 til alle i Sankt Vincent Grupperne.

Vi takker alle i Sankt Vincent Grupperne for støtten, der er givet til vores folk og i højere grad til at vores fremtidige generation vokser godt op. Programmet er stadig i gang på trods af udfordringerne fra Covid 19-pandemien. På trods af det måtte vi stadig køre programmet som sædvanligt i den begrænsede tid der blev givet på grund af udgangsforbud.

Vi var nødt til at købe beskyttelsesudstyr mod covid virussen. Dette omfatter ansigtsmasker, skjolde, forklæder og desinfektionsmidler for at beskytte os selv mod virussen.

Hjemmebesøg

I alt har vi haft 60 hjemmebesøg. Her blev10 børn identificeret og tilmeldt programmet for vækstovervågning og supplerende spædbørnsbespisning, mens vi fortsatte undervisningen af børn og mødre i bespisning. Jeg er glad for at sige, at alle børn i programmet har fremskridt.

Kvartalsmøder

Vi har haft to kvartalsmøder i året afholdt på sygehuset. Vi fik nogle forslag og forespørgsler fra vores ernæringsvejledere og kunder. Ernæringsvejlederne er udstationeret i landsbyerne hvor de hjælper os med at identificere underernærede børn og uddanne deres mødre. De bad om at få nogle store tæpper eller måtter, som de kan sidde på, når de samles til uddannelse. De anmodede også om forklæder og noget supplerende spædbørnsmad til spædbørn, der er tydeligt underernærede. Vi har set, at nogle spædbørn har en meget dårlig appetit for moset mad, og derfor skal de have noget tilskudsmad for at de kan få det bedre.

Med din støtte håber vi at fortsætte arbejdet og tjene samfundet. Men det er dog trist, at vi mistede to ernæringsvejledere sidste år for Buira East og Ndolwa. Vi kunne ikke forlade landsbyerne uden ernæringsvejledere, og derfor måtte vi erstatte dem. Må deres sjæl hvile i evig fred!

Mit team, jeg arbejder med, består af to ernæringsvejledere per landsby, hvilket i alt giver 30 og 3 supervisorer fra hospitalet (sygeplejersker).

Sr. Harriet slutter med at skrive, at de i 2021 har udskrevet 80 børn fra projektet.

Du kan støtte ernæringsprogrammet ved at indbetale et beløb på Reg. nr. 3667, Konto nr. 1097164 eller MobilePay 19379. Mærk indbetalingen Uganda I.