• svg@sanktvincentgrupperne.onmicrosoft.com

Rapporter om Covid-19 støtte

Sankt Vincent grupperne modtog i oktober en donation på 80.000 kr. fra Georg og Frida Hviids Fond til projekter omhandlende covid-19. I alt 15 projekter fik hver ca. 5.000 US Dollars til at bruge hertil. Sankt Vincent Grupperne udbetalte derfor i oktober 2020 denne ekstraordinære støtte på ca. 5000 kr. til vore projekter, som hjælp til at dække ekstra omkostninger i forbindelse med Covid-19. Nedenfor bringer vi en række eksempler fra nogle af vore samarbejdspartnere:

Haiti 2 – CESSA Projekt for forældreløse børn Donationen på de ca. 5.000 kr. blev særdeles kærkomment. Pengene blev overordnet set brugt til forebyggelse: – en sygeplejerske blev ansat i tre måneder til at uddanne en landsby i forebyggelse af covid-19 herunder hygiejne – Desuden blev der købt og distribueret masker til familier og til et børnehjem – køb og distribution af madkurve til børn, som de kunne tage hjem til deres respektive familier.

Ældrepleje i Haiti. Brændeovne til gas, og køb af tilbehør. I et brev fra Haiti oplyser sr. Myriam, at de har brugt donationen til køb af et nyt gaskomfur og tilbehør. Vi sender vores oprigtige tak til alle donorer fra St. Vincent Grupperne.

Indien 2 – Manipur Donationen er brugt til indkøb af råvarer til 70 familier. I januar besøgte de nogle af familierne. 70 familier har fået støtte til råvarer såsom 1 liter spiseolie, sæbe samt 12 øvebøger for børnene.

Projektleder Naorem Ranjana har besøgte nogle af landsbyerne for at uddele støtten. Peru Jesuitter paterne Antonio Sánchez Guardamino SJ og Carlos Silva SJ takker mange gange for jeres donationen til skolebespisningen i San Francisco de Asís-sognet i Marcapata. Køkkenet plejede at servere mad til skoleeleverne, men pga. af coronapandemien er eleverne blevet sendt hjem. Derfor blev der i stedet lavet mad til de mest trængende familier fra mandag til fredag. Hver familie fik maden uddelt for at kunne spise den derhjemme. De 735 dollars vi modtog d. 29. oktober dækkede 30% af udgifterne til denne servering i november og december; vi har givet mad til 70 personer om dagen, dvs. 2800 personer over de to måneder.