• svg@sanktvincentgrupperne.onmicrosoft.com

Kenya: Uddrag af halvårsrapport

CHILD (Children Health Implementation for Life Development) er et gadebørns projekt i Nairobi Kenya. Projektet har eksisteret i 20 år, og antallet af gadebørn fortsætter med at stige dagligt på grund af faktorer som fattigdom, fødevaremangel, skoleudfald som følge af manglende skolegebyrer, vold i hjemmet, polygame familier, stofmisbrug, ledighed og miljø.

CHILD redder børn ved at tage dem fra gaderne til vores center for rehabilitering. Her kan de få vejledning og rådgivning, personlig hygiejne, mad, åndelig vejledning og uddannelse.

Aktiviteter

CHILDs aktiviteter omfatter:
– Feltarbejde hvor den daglige rutine er at gå rundt i gaderne og opsamle gadebørnene og bringe dem til centeret.
– Hjemmebesøg hvor vi finder ud af hvor børnene bor, og hvem der er deres forældre/værger
– Forældremøder der afholdes hver anden uge, så vi kan tale med dem om familien og indsamle helbredsoplysninger for børnene.
– Bespisning hver dag med morgenmad og varm mad til frokost
– Undervisning er hovedaktiviteten i centeret, hvor de børnene får undervisning fra morgen til aften, så de kan forberede sig til den almindelige skole. Projektet tager højde for alle de krav, der er nødvendige i skolen, d.v.s. skolegebyrer, uniformer, sko, taske, strømper, bog og penne.
– Søndagsskole hvor der er messe, bibelstudier, sang og farvelægning af billeder.
– Skolebesøg som gennemføres hver måned for at følge op på de børn der er begyndt i skolen for at undgå at de dropper ud. Her ser vi bl.a. på renlighed, disciplin, bøger, infektioner og fravær.
– Medicinhjælp som gives til både forældrene og børnene efter anvisning fra deres læge
– Rekreationsture hvor børnene f.eks. tages til et museum

Udfordringer

Der er mange udfordringer. Det kan f.eks. være at forældrene ikke ønsker at samarbejde om rehabilitering af børnene, syge der ikke vil følge den medicinske behandling, børn der skulker fra skolen, ubehøvlet opførsel over for skolekammerater og forældre, der hverken har tid til at deltage i møder i centeret eller på skolerne.

Sankt Vincent Grupperne har støttet CHILD projektet siden starten af 2016. Du kan støtte projektet ved at indbetale et bidrag på Reg. nr. 3347, Konto nr. 1097164 eller MobilePay 42 52 77 58. Mærk indbetalingen ´CHILD’.