• svg@sanktvincentgrupperne.onmicrosoft.com

Indien II: Børn får skolegang i tre år i den indiske delstat Manipur

Det igangværende skoleprojekt i Manipur blev 1. december 2014 forlænget med endnu tre år. Vores projektpartner er det katolske ærkebispedømmes NGO, Diocesan Social Service Society (DSSS).
Projektet støtter 50 børns skolegang – børn som ellers ikke ville komme i skole, da deres familier er meget fattige. Projektet gennemføres i tre landsbyer: Leigangching, Island og Chingjaroi. Der er mange flere stammelandsbyer, hvor uddannelse er en fjern drøm for børnene, men disse tre landsbyer er udvalgt, hvor ingen andre organisationer end DSSS arbejder.

Manipur-3
I programmet er der fem lærecentre i de tre landsbyer, der bakker op om centrene. Disse centre er for fattige børn, som endnu ikke går i skole; børnene lærer her, hvad de skal gøre, når de kommer i skole. Altså en slags indlæringsklasse.
Men centrene er også for børn, som ikke har mulighed for at læse lektier hjemme. Og sidst men ikke mindst får de børn, hvis forældre ikke har råd til at sende dem i skole, nu mulighed for at gå i skole. De fleste af forældrene har aldrig selv gået i skole.
Manipur er en af de 8 nordøstlige stater i Indien med et samlet geografiske område på 22.327 km – dvs. halvdelen af Danmark.
Projektet støttes med 6.000 US Dollars per år – godt 42.000 kr. Med 50 børn svarer det til 840 kr. om året eller kun 4 kr. per skoledag.
Du kan støtte projektet ved at anføre “Manipur” sammen med indbetalingen.