• svg@sanktvincentgrupperne.onmicrosoft.com

Hjælp til gadebørn i Brasilien

Bestyrelsen har godkendt en ny ansøgning fra vores projekt i Recife, Brasilien, som vi har støttet i mange år. Projektet med titlen ’Hearts and Hands to Help’ hjælper nogle af de mange gadebørn der sniffer lim.

Et karakteristisk kendetegn for gadebørnene er, at de kun har få eller ingen kontakter med de voksne – forældrene, skolen og sociale institutioner – som har en forpligtigelse til at tage sig af børnene og opfylde deres behov og rettigheder.

For mange børn er gaden et tilflugtssted fra fysisk vold, følelsesmæssig undertrykkelse eller seksuel misbrug i hjemmet. Forskellige undersøgelser viser, at en stor del af børnene kommer fra brudte familier. Mange gadebørn lever af at pudse sko, sælge slik eller vaske bilruder. De mest uheldige gadebørn ender i kriminalitet, voldelige bander, prostitution eller stofmisbrug.

Organisationen bag projektet er ’Community God and Our Lady’ der blev stiftet i 1980, og som i mange år har været ledet af Eduard Figueroa, OMI. Da Figueroa er en ældre herre, er Fabio Leonardo da Silva Oliveira nu blevet ny kontaktperson.

Vores hjælp på kr. 40.000 om året de næste to år, skal anvendes til måltider til gadebørnene.

Bidrag til projektet kan indbetales på Reg. nr. 3347, Konto nr. 1097164 eller MobilePay 21 51 90 57. Husk at mærke indbetalingen med ’Brasilien’.

Mange gadebørn i Brasilien er som oftest stukket af hjemmefra på grund vold. De lever en kummerlig tilværelse på gaden, hvor nogle sniffer lim. Oblatfader Eduard Figueroa tager sig af børnene med støtte fra Sankt Vincent Grupperne. Børnene på billedet er fra Sao Paolo.

PICT0003