• svg@sanktvincentgrupperne.onmicrosoft.com

Haiti II: Årsrapport CESSA

Alt ændret på grund af coronavirus

I april måned modtog vi den seneste årsrapport fra Father Wismick i Haiti, som bl.a. skriver:

Projekt baggrund

Centeret CESSA blev etableret efter jordskælvet, der hærgede Haiti den 12. januar 2010, hvor hundredtusinder af mennesker mistede livet og omkring 3 millioner mennesker blev ramt. Formålet var at hjælpe fattige, forældreløse og traumatiserede børn ved at:

  • tage sig af deres fysiske behov ved at give dem mad
  • opfylde deres uddannelsesbehov ved at give dem grunduddannelse
  • tilbyde dem terapi og psykologiske tjenester for at dække deres psykologiske behov

Fra begyndelsen af ​​dette holistiske initiativ har Saint Vincent Grupperne (SVG) været meget involveret i at hjælpe CESSA med at brødføde og helbrede de fattigste børn ved at finansiere en del af driften af dette bæredygtige program.

Projektaktiviteter

Året 2020 er klart blevet opdelt i to meget specifikke faser: præpandemien og COVID-19 pandemitiden. De første to måneder af året (januar og februar 2020) blev i Haiti levet i en atmosfære af frygt og usikkerhed præget af kidnapning og voldelige demonstrationer på gaden på grund af den politiske situation.

Virkeligheden har fra midten af ​​marts 2020 fuldstændig ændret sig på grund af coronavirus. Derfor blev der gennemført store ændringer i ernæringscentrets projektaktiviteter. Vi var nødt til at genopfinde os selv og finde nye måder at være og handle på for at tilpasse os de betingelser, som denne globale sundhedskrise pålægger. Således blev et nyt initiativ kaldet ” Distribution af madkurve til hjemmet ” født.

Centret har kun i januar og februar 2020 tilbudt børnene mad i centeret. Da republikkens præsident den 19. marts 2020 meddelte de første tilfælde af coronavirus, var centret blevet tvunget til at lukke dørene.

Takket være donationerne fra Saint Vincent Grupperne i denne fase af pandemien kunne vi fortsætte med at brødføde børnene og deres familier under den globale sundhedskrise med det innovative initiativ kaldet: “Distribution af madkurve til hjemmet”. Mange fattige familier, og især vores sårbare børn, har gennem dette initiativ, kunnet få adgang til mad i denne periode med lockdown. Selvom dørene til centret var lukket fra marts 2020 til august 2020 for at begrænse smitte af virussen, blev aktiviteten med at brødføde de mest sårbare børn i landsbyen, takket være SVG, aldrig stoppet.

Ud over det daglige måltid, der blev leveret på stedet, fra januar og februar 2020, og fortsatte igen i september 2020, var centret for år 2020 i stand til, med donationer modtaget fra SVG:

  • At brødføde de udsatte børn og de fattigste familier i samfundet gennem initiativet “Distribution af madkurve til hjemmet”.
  • At organisere uddeling af ansigtsmasker til programmets børn, deres familier og til andre børn på en offentlig skole i samfundet.

Omkostninger

Jeg er taknemmelig for, at vi samlet set fra 1. april 2020 til 1. april 2021 har modtaget en generøs donation på i alt USD 8886,16 på vores konto fra SVG.