• svg@sanktvincentgrupperne.onmicrosoft.com

Haiti I: Hjælp til ældre kvinder

Søsterordenen ’The Companions of Jesus’ driver tre plejehjem i Haiti. Et i Port-au-Prince, hovedstaden i Haiti, og de to andre er i Léogane, en by syd for hovedstaden. En af dem er Foyer of Sacred Heart støttet af Saint Vincent Grupperne (SVG) i næsten fyrre år.

I den seneste rapport fra søstrene skriver de blandt andet.

”For tiden (maj 2020) bor der i alt 190 mennesker i disse tre institutioner, heraf 30 ældre kvinder i Foyer of Sacred Heart.  Langt størstedelen af dem er ældre uden familier. Formålet med vores arbejde er at forbedre livskvaliteten for de 30 beboere, kvinder i alderen 60 år og derover. Vores tjenester består i at brødføde dem, klæde dem og yde sundhedspleje. Vi yder også rådgivningsterapi og klinisk rehabilitering for de forladte ældre.

Med den økonomiske situation, der i øjeblikket hersker over hele verden og også i Haiti, har donationer en tendens til at falde eller udeblive, mens landet står over for en akut fødevarekrise (mere end 4,6 millioner mennesker er berørt af usikker fødevareforsyning i april 2020).

I den nuværende situation skal beboerne dog have næring for at reducere risikoen for flere samtidige diagnoser, hvis sygdommen formår at trænge ind på lokaliteterne. I betragtning af begrænsningerne i bevægelse og de vedvarende problemer med usikkerhed i Haiti bliver det desuden nødvendigt at have et lager af mad i reserve, hvis situationens udvikling forårsager en stor begrænsning af transport og distribution af fødevarer.

Vores mission hjælper med sundhedspleje til 30 fattige forladte kvinder i Foyer af Sacred Heart i Port-au-Prince. Donationen (fra Sankt Vincent Grupperne) er blevet brugt til at købe vitaminer og medicin (f.eks. antibiotika og smertestillende og syreneutraliserende midler). Dette tilskud hjælper os med at brødføde vores damer, så vi er i stand til at købe for eksempel ris, bønner, kød og æg. Vi dyrker grøntsager og har kyllinger på gården.”

Du kan støtte plejehjemmet ved at indbetale et beløb på Reg. nr. 3667, Konto nr. 1097164 eller MobilePay 19379. Mærk indbetalingen ’Haiti I’.