• svg@sanktvincentgrupperne.onmicrosoft.com

Vietnam I: COVID-19 rammer vore handicappede børn i Vietnam

De nationale myndigheder i Vietnam indførte d. 1. april stramme regler for at forebygge og kontrollere COVID-19 epidemien i landet. Disse restriktioner er nu næsten alle ophævet ifølge udenrigsministeriet.
Men det gælder fortsat over hele Vietnam, at man skal iværksætte forebyggende tiltag. Man skal fortsat bruge mundbind på offentlige steder og sørge for at holde 1 meters afstand til andre. Derudover må man som maksimum forsamles 20 personer og 30 personer i provinser og byer kategoriseret som henholdsvis lav og medium risiko (arbejdspladser, hospitaler og skoler er dog undtaget denne regel).

For de 11 nonner i det sociale hjælpecenter House of Hope i Hue har restriktionerne betydet, at de og de 55 handicappede børn (døvstumme, autister og hjerneskadede) ikke har måttet bevæge sig uden for 24/7. Dette har naturligvis betydet store udfordringer i det daglige med pasningen og træningen af børnene samt transporten af de ældre børn til undervisning i skolerne.

Centerets største problem er dog fortsat manglen på penge til at betale for børnenes fysiske træning, skolegang, skoleuniformer og mad.  SVG støtter fortsat i en 3-årig kontraktperiode centeret økonomisk med 45.000kr årligt, og disse penge dækker ca. 1/3 af centerets samlede udgifter på årsbasis. Centeret har hidtil også modtaget økonomisk støtte fra andre lokale organisationer, men bidragene fra disse er blevet mindre med tiden og søstrene er derfor stærkt bekymret for de handicappede børn og deres fremtid.

Du kan støtte projektet ved at indbetale et beløb på Reg. nr. 3667, Konto nr. 1097164 eller MobilePay 19379. Mærk indbetalingen ’Vietnam I’.