• svg@sanktvincentgrupperne.onmicrosoft.com

Uganda I: Hjælper mødre i ernæring af børn

Kære læsere,

Vi vil gerne sige mange tak for Sankt Vincent Gruppernes støtte for at holde vores ernæringsprojekt kørende på Nkokonjeru Hospitalet. På hospitalets vegne og vores lokale samfund værdsætter jeg jeres fortsat økonomiske støtte.

Vi har haft nogle aktiviteter, der fandt sted her i Uganda:

  1. rutinemæssigt besøg i landsbyerne for børnevækstsovervågning/sundhedsundervisning
  2. de kvartalsvis praktiske sessioner – hidtil havde vi to
  3. Opdateringskursus for ernærings-vejledere

Tidligere havde vi 15 landsbyer, men landsbyen Wabiduuku blev fusioneret med den nærliggende landsby Nkokonjeru Central fordi de blev samlet på én gang på en angivet station. Vi har pt. 14 landsbyer i vores projekt.

Der var i alt 350 børn i 14 landsbyer, som har haft gavn af programmet, men 60 børn er blevet udskrevet. Så er der stadig 290 børn som er knyttet til vores program. Der er også kommet 48 børn, som er nytilmeldte.

Med Sankt Vincent Gruppernes løbende støtte vil vi fortsætte med at servicere vores lokale samfund. Vi er også begyndt med at lære mødrene at lave mad i pulverform, fordi det er nemmere og tidsbesparende under forberedelsen. Til eksempel knuste bønner, sølvfisk, søde kartofler og kassava som kan konserveres i god tid. Vi håber, at hvis de tager ved lære af systemet, så vil det hjælpe mødrene med at forberede baby-måltider i tide uden ulemper.

Nogle fødevarer som sølvfisk, når den bliver moset, kan den tilsættes i maden til baby eller i grøden.

Alle i landsbyerne er bekendt med vores projekt og de møder altid op til vores sammenkomster, og de har lært meget, hvad angår børns sundhed.

Sr. Harriet, Uganda