• svg@sanktvincentgrupperne.onmicrosoft.com

Peru: Skolebespisning fortsætter

Et af Peter Tantholdt Hansens vigtigste projekter var skolespisningen i bjerglandsbyen Marcapata i Peru, hvor underernærede børn fra fjerntliggende landsbyer hver dag mødte sultne op til undervisning. Det afhjalp pater Peter ved at igangsætte et skolespisningsprojekt, som nu har eksisteret siden 1998.

180 børn hver dag får morgenmad og frokost for et symbolsk beløb eller betaling i form af fødevarer. Projektet har direkte eller indirekte været støttet af Sankt Vincent Grupperne siden begyndelsen. Børnene er fri for at gå sultne i seng, og indlæringen i skolen stiger markant.

Efter pater Peters død for syv år siden fortsatte projektet ved jesuitpater Antonio Sánchez-Guardamino. Sankt Vincent Grupperne fortsatte med økonomisk støtte til Hansens Bondegård, som bestyres af danskeren Elin Hansen, der i mere end et årti hjalp Peter i Marcapata. Hansens Bondegård er nu selvkørerende og SVG kan nu fortsætte støtten til skolespisningen. Hansen Bondegård leverer landbrugsvarer til skolebespisningen.

Sankt Vincent Grupperne har netop tegnet ny kontrakt med pater Antonio gældende fra 1. juni 2017 til 31. maj 2020. Kontraktbeløbet er på 41.000 kr. årligt.

I Marcapata distriktet er befolkningen ekstremt fattige. Der bor omkring 5000 bønder i distriktet, der er på størrelse med Sjælland. Andesbjergene er her 4-5000 meter høje. En kokkepige og en køkkenassistent forbereder maden. Børnene hjælper på skift med nogle af forberedelserne samt oprydningsarbejdet.

Du kan støtte skoleprojektet ved at indbetale bidrag på Reg. nr. 3347, Konto nr. 1097164 eller MobilePay 42 52 77 58. Mærk bidraget: Peru