• svg@sanktvincentgrupperne.onmicrosoft.com

Haiti II: Vi kan give børnene mad hver dag takket være jeres donation

Sant Vincent Grupperne har modtaget en rapport fra Fr. Wismick, der leder vores projekt for fattige, sultende forældreløse børn i Haiti. Fr. Wismick skriver bl.a.

”Jeg skriver for at give en midtvejsrapport over vores arbejde og for at informere donorerne om, hvad deres penge går til.

Først må jeg på vegne af børnene sige tak Sankt Vincent Grupperne for deres aldrig svigtende generøsitet og deres varige støtte. På grund af jer, var vi sidste år i stand til at installere et nyt vand- system, hvor børnene har regelmæssigt og konstant adgang til drikkevand. På grund af jer fortsætter vores have med at give afgrøder, der brødføder vores udsatte børn. På grund af jeres regelmæssige donationer er vi i stand til at levere mad hver dag til disse fattige og glade børn.

Pengene bruges udelukkende til ernæringsprogrammet for vores børn. Vores center er velsignet, og det vokser. For at gøre optimal brug af vores plads i et land, hvor der er begrænset plads og i bestræbelserne på at tilbyde omfattende service i et fællesskab med ubegrænset behov og færre ressourcer, åbnede vi sidste oktober en sprogskole. Der undervises om aftenen, hvor en religiøs fra lokalsamfundet generøst tilbyder et gratis engelskkursus til de unge.

En lokal ingeniør fra fællesskabet, faglærte i datalogi, har indvilget i at donere sin tid og ekspertise til at undervise computerfærdigheder til vores børn og de unge i kvarteret. Med disse to programmer: engelsk og computer, mener vi, at vi giver vores børn og unge grundlæggende færdigheder i sprog og teknik. Det gør dem klar til at konkurrere om et job i et land med arbejdsløshed, og hvor der er få arbejdspladser.

Endelig har vi i januar i samme center oprettet en klinik med navnet “Mother Theresa Clinic”. Denne lille primitive klinik vil fra starten af maj 2016 tilbyde sundhedsydelser fra 13:00 til 18:00, efter de studerende har fri fra undervisning. Klinikken tager sig af meget fattige gravide kvinder, der har ikke råd til at betale regelmæssige læge tjenester og underprivilegerede og udsatte børn, såsom “restavèk “. Vi er meget velsignet på så mange måder, og vi er taknemmelige for Sankt Vincent Grupperne som generøst og trofast hjælper os med at servicere de fattigste af de fattige i vores samfund.”

CLINIQUE-MERE-THERESA_red