• svg@sanktvincentgrupperne.onmicrosoft.com

Haiti II: Hjælp til traumatiserede og forældreløse børn på Haiti

Sankt Vincent Grupperne har siden 2010 støttet et projekt for traumatiserede og forældreløse børn på Haiti. I sin seneste årsrapport skriver Fr. Wismick bl.a.:

Nogle af de projektaktiviteter der er gennemført omfatter:

– Frøken Lucita Joseph, den specifikke leder af bespisningsprogrammet for CESSA, har hver dag gennemført, rekreative aktiviteter og hygiejneundervisning for børnene, før der serveres daglig frokost.

– CESSA’s koordinator, den franske kliniske psykolog Sophie Lateltin, har mødtes månedligt med de sårbare og traumatiserede børn for at give dem individuel terapi og gruppepsykoterapi.

– Landsbyen, hvor dette projekt gennemføres, har været gennem mange traumatiske begivenheder som: orkanen Jeanne i 2004, jordskælvet i 2010, orkanen Isaac i 2012, og mange lever i ekstrem fattigdom. Forældrene til nogle børn (for de få børn, der har forældre), lederen af bespisningsprogrammet, centrets lokale udvalg og nogle politikere havde for første gang fra 17. august til 18. august 2018 deltaget sammen, i en uddannelse om traumer, som jeg personligt har ledet.

Fr. Wismick skriver om den støtte (USD 7845) vi har givet i 2018:

”Med dette beløb var vi i stand til at købe ris, bønner og kød for at kunne give 450 børn daglig frokost. En del af donationen i forbindelse med havearbejde-projektet blev brugt til at købe frø for at fortsætte med at dyrke afgrøder og grøntsager i haven til den grønne del af dette helhedsprogram.

Med de hastigt stigende priser på produkterne på markedet, og på grund af den igangværende økonomiske og politiske krise i Haiti fra august 2018 til december 2018, blev vi tvunget til kun at give frokost til børnene fra mandag til torsdag i stedet for fra mandag til fredag som oprindeligt planlagt.”

Du kan støtte projektet ved at indbetale et bidrag på Reg. nr. 3667, Konto nr. 1097164 eller MobilePay 19379. Mærk indbetalinger ’CESSA’