• svg@sanktvincentgrupperne.onmicrosoft.com

Uganga II: Årsrapport fra skoleprojekt i Uganda

Vi har modtaget en årsrapport fra Joseph Okiror, der leder vores skoleprojekt i Uganda. Han skriver bl.a.

”Vi meget glade for at rapportere, at siden 2014 og til dato har Sankt Vincent Grupperne hjulpet os med støtte til uddannelse af over 25 børn hvert år. Nogle har afsluttet deres uddannelse, nogle har fået arbejde og andre søger job. Vi forsøger at tilgodese piger, da drengene ofte bliver begunstiget i forhold til pigerne. De bliver ofte gift i en ung alder, og vi kæmper mod denne tradition med stor succes.

De børn, der har fået faglige kurser arbejder som skræddere, murere, mekanikere, børnehavemedhjælpere etc. Vi fokuserer mere på at sponsorere unge, der ønsker at gennemføre praktiske uddannelser end bare teori.

Hidtil har projektet kørt meget godt uden store udfordringer. Måske er den største udfordring, at skolegebyrerne er steget mere end forventet, da vores økonomi er faldet som følge af stagnation og inflation. Vi har været nødt til at øge det beløb, der er nødvendigt for nogle børn for at hjælpe dem med at få adgang til deres uddannelse afhængigt af deres særlige omstændigheder og behov.

Størstedelen af ​​de begunstigede børn er forældreløse, der enten har mistet begge forældre eller en af forældrene. Nogle opdrages af enlige mødre, der ofte ikke har nogen særlig indkomst. Nogle få har deres forældre (ægte biologisk mor og far), men oftest kan de ikke imødekomme deres børns behov.

Ikke desto mindre opfordrer vi børnenes værger til at bidrage økonomisk. Gebyrer og materialer for børnene, koster ca. 350 USD pr. termin, og der er tre terminer om året.”

Sankt Vincent Grupperne har støttet projektet siden 2014, og har netop modtaget en ny ansøgning for de næste par år. Du kan støtte projektet ved at indbetale et bidrag på Reg. nr. 3667, Konto nr. 1097164 eller MobilePay 42 52 77 58. Mærk indbetalingen med ’Uganda II’.