• svg@sanktvincentgrupperne.onmicrosoft.com

Ungarn: Brev fra Ungarn

Sr. Katalin skriver i et brev, om hvad den støtte, præmonstratensersøstrene  får, bliver brugt til – nemlig at hjælpe fattige romabørn i Ungarn.

Kære Melissa Loldrup, Sankt Vincent Grupperne

Vi har haft meget travlt i de seneste uger. Nedenfor får I en kort omtale af vores dagplejecenter:

Vi har stadig 60 børn på vores dagplejecenter. Jeres donation går især til mad til de fattige børn hos os. De får stadig tre gratis måltider om dagen.

Om eftermiddagen hjælper vi børnene med at lave deres lektier, så de får et tættere forhold til deres familier. For at kunne gøre dette, har vi ansat en deltidspsykolog og fuldtidslærere ved vort dagplejecenter.

Børnene kommer til os efter skoletid. Foruden at hjælpe dem med deres lektier, prøver vi at opdrage dem i viden og opførsel. Det vil sige, at vi prøver at få dem til at blande sig socialt med andre.

Udover at hjælpe børnene støtter vi også forældrene. Sidste år indkvarterede vi også fire fattige romafamilier. Vi kunne ikke gøre dette uden jeres økonomiske hjælp, fordi jeres penge også er gået til mad til vores børn.

Om sommeren arrangerer vi to sommer lejre – én i Gödölló og én i Zsámbék. På den måde har vi været i stand til at arrangere sommerlejre til omkring 100 børn, som ikke ville have haft organiseret sommerprogrammer uden vores hjælp.

Hele sommeren har vi givet gratis frokost til 60 børn. Dette indebar, at 60 familier blev ’overvåget’ hele sommeren. Når de havde problemer, besøgte vi dem i deres hjem.

Vi vil derfor takke alle vore velgørere, som har hjulpet med vores projekt og fattige børn i nød.

Må Herren velsigne jer alle.

 

Sr. Katalin Agnes Juhász O. Praem.