• svg@sanktvincentgrupperne.onmicrosoft.com

Sydafrika: Ufordringer

I midten af april modtog vi dette brev fra Sr. Maria Corda, der er kontaktperson for vores projekt for handicappede i Sydafrika. Det viser lidt om de udfordringer søstrene har i deres arbejde.

Kære venner og bidragydere!

Biskoppen i mit hjemsogn indleder sit påske cirkulære med eksempler på: “Det hele skete så forskelligt fra det, jeg havde troet ….” og bruger endda Kristi lidenskab som en stærk pegepind til os om at acceptere “det anderledes”.

Da jeg i dag endelig kunne åbne computeren efter elleve dages strømafbrydelse for at læse denne indkommende mail, nikkede jeg kraftigt med hovedet, fordi jeg kunne identificere mig med “det anderledes”.

Efter et hektisk første kvartal af 2017, med 28 nye optagelser til Ikhwezi Lokusa Rehab for at fylde op til maksimal belægning af værksteder og boliger, så alle medarbejderne og især sr. Anna Rita og jeg frem til en rolig ’stille uge’! Vi havde været uden elektricitet siden 4. april, og derfor besluttede vi os for at starte påskeferie den 7. april.

Den følgende dag, da alle havde forladt stedet, herunder håndværker / blikkenslager, blev Sr. Anna Rita ringet op af hektiske lejere i stuen, der fortalte at der strømmede vand ud i nærheden af deres huse. Jeg var selv på et 2-dages provinsrådsmøde i Emaus, 4 timers kørsel fra Mthatha. Kommunens rørlæggere blev informeret, og de havde lovet at komme. De kom også, men kun for at lukke for hovedvandforsyningen til centeret, da de troede alle havde forladt det. Men det efterlod 21 indlogerede familier og den nærliggende Ikwezi Lokusa specialskole tørlagt! Vi håbede, at problemet kunne løses om mandagen i den stille uge ved at tilkalde et kompetent VVS-firma til at reparere det ødelagte rør. Lækagen blev lokaliseret onsdag aften efter vi endda måtte grave i vejen, og det viste sig, at røret var 2 meter nede i jorden.

Elektriciteten blev retableret onsdag middag, for herefter at forsvinde igen …. Generatoren til Administrationskontoret ville normalt minimere den dystre situation, men den besluttede også at “gå i strejke” som buschaufførerne i landet!

Og ’The Independent Development Trust’ kontor ønskede Fakturaer for arbejdsløshedsforsikring og arbejdsgiverkompensation inden for 4 timer om torsdagen. Lederen af en papirbutik i Mthatha tilbød at hjælpe med at skrive, scanne og e-maile, og således nåede vi deadline klokken 12. Tak, Kevin, for at være en ’Simon’ for os!

I dag er det lørdag med Påske vigilie om aftenen. Elektriciteten var kun gået væk om natten, og 2 timer ved middagstid. Busschaufførerne er tilbage på arbejde, og jeg kan starte med dette påskebrev for at ønske dig alle denne oplevelse af Påske forkyndelsen!
Deres forenet i den opstandne Herre.

Sr. Maria Corda Waldhoer Cps