• svg@sanktvincentgrupperne.onmicrosoft.com

Indien II: Gratis skolegang til 50 børn

50 fattige og udsatte børn i Manipur får gratis skolegang

Også i år kunne 50 børn, der er økonomisk støttet af Sankt Vincent Grupperne (SVG), fortsætte deres undervisning på deres respektive skoler. Børnene er ret gode til deres studier. Nu hvor de har fået denne enestående mulighed for at komme skole, har de hver især fået deres egne drømme om at blive til noget her i livet, siges det i indledningen til årsrapporten.

Projektet støtter fattige børns skolegang i tre landsbyer i delstaten Manipur i det nordøstlige Indien. Skoleåret begyndte i februar og projektet har forløbet et år.
SVGs partner er ærkebispedømmet Manipurs karitative hjælpeorganisation DSSS Imphal. Årsrapporten redegør for de 36.000 kr., som er sendt til DSSR. Skolepenge, løn til koordinator og hjælpere samt materialer udgør de væsentligste udgifter.

Før dette program havde børnene ikke et sted at lære og ingen lærere til at overvåge deres studier, fordi forældrene eller bedsteforældrene sover i markerne, hvor de dyrker landbrug. Årsrapporten giver nogle eksempler på nogle af børnenes situation.

Zingjarmi går i 8. klasse. Hvis Gud vil, bliver jeg nonne, siger hun og er yderst taknemmelig for, at nogen hjælper hende til en uddannelse. Hun er fast besluttet på at forbedre sine studier. Da jeg ikke har en far, må jeg hjælpe min mor med det meste af arbejdet hjemme, så jeg må derfor være meget omhyggelig med at tilrettelægge studierne.

Wonminao Kashung er 15 år og går i 8. klasse. Hun bor hos bedsteforældrene Martha og Ningshang Kashung. Hun har en yngre bror. De blev efterladt af deres mor, da hun var meget lille. Moderen stak af med en mand fra en anden landsby og efterlod dem alene. Det slog benene væk under hendes far, og han kunne ikke klare situationen, hvorfor bedsteforældre har taget sig af dem. Hun hjælper dem i husholdningen og i ferier deltager hun i markarbejdet. Wonminao vil studere og arbejde hårdt for at blive designer. Bedsteforældrene er meget aknemmelige for den støtte Wonminao får.

Mani læser i 7. klasse og ønsker at kunne få lov til at fuldføre 10. Han har et brændende ønske om at komme i hæren, så han økonomisk kan hjælpe familien. Han giver udtryk for, at det er en stor opmuntring for ham at nogen, som ikke kender ham, gerne vil hjælpe ham.

Indien II -2